:

Hur bygger jag upp min kondition?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bygger jag upp min kondition?
  2. Får inte upp flåset?
  3. Vad är pulshöjande träning?
  4. Får inte upp pulsen vid ansträngning?
  5. Vad räknas som ett träningspass?

Hur bygger jag upp min kondition?

Löpning, cykling och simning är exempel på aktiviteter som är bra för att träna upp sin kondition. Men man tjänar på att lära sig lite mer om intensiteten (hur tufft) i träningen, durationen (hur länge man håller på) och frekvensen (hur ofta). Ju mer man vet, desto effektivare kan man ju träna.

Får inte upp flåset?

Jogga fram och tillbaka på stället Enkelt. Allt du gör är att stå på stället och "jogga" två steg framåt och sedan två steg bakåt. Upprepa i cirka 25 sekunder.

Vad är pulshöjande träning?

För att något ska räknas som just pulshöjande träning behöver kroppens ansträngning helt enkelt nå en viss intensitet. ... Pulshöjande träning innebär att din puls ligger på 70-80 procent av din maxpuls. Har du tex en maxpuls på 200 så är det tex 160-180 i puls. Vid den här pulsnivån förbättras din kondition.

Får inte upp pulsen vid ansträngning?

Märker du att varken puls eller laktat kommer upp trots hög intensitet kan det vara värt att ta ett en lugnare period träning och låta kroppen återhämta sig. För att minska risken till överträning kan du under framförallt intensiva perioder med fördel öka andelen kolhydrater i din kost.

Vad räknas som ett träningspass?

All sorts träning räknas, även den du får genom aktiviteter i vardagen. Det kan till exempel vara att cykla, gå i trappor, arbeta i trädgården, plocka svamp eller städa. All form av rörelse kan påverka din hälsa positivt. För att träningen ska ha effekt behöver du bli varm och få upp pulsen och andhämtningen.