:

Hur får man QR-kod till Swish?

Innehållsförteckning:

 1. Hur får man QR-kod till Swish?
 2. Hur betalar man med QR-kod?
 3. Hur skannar jag Swish?
 4. Vad används QR-kod till?
 5. Hur jobbar man med QR-koder i förskolan?
 6. Hur skannar man QR-kod Swedbank?

Hur får man QR-kod till Swish?

Din QR-kod genereras automatiskt med hjälp av ditt mobilnummer, du behöver alltså inte skapa den själv. Du hittar din kod under “Visa QR” på appens hemskärm. Om du vill ha flera QR-koder kan du skapa dessa här.

Hur betalar man med QR-kod?

En QR-kod innehåller all information som behövs för att genomföra en fakturabetalning. Det enda kunden i princip behöver göra är att läsa av QR-koden i sin bankapp. Det tar bara några sekunder. All betalningsinformation i fakturan flyttas automatiskt över till bankappen när QR-koden scannas.

Hur skannar jag Swish?

Kunden öppnar Swish-appen och väljer ”Skanna”. Nu startas telefonens inbyggda kamera och QR-koden läses in automatiskt när hen riktar mobilen mot koden och ser till att koden syns i rutan.

Vad används QR-kod till?

Precis som en streckkod lagrar en QR-kod data. Dessa data kan inkludera webbadresser, telefonnummer eller upp till 4 000 tecken med text. QR-koder kan även användas för att: Länka direkt för att ladda ned en app via Apple App Store eller Google Play.

Hur jobbar man med QR-koder i förskolan?

Det finns flera olika appar för att skapa och scanna QR-koder. Den app som jag brukar använda heter Qrafter och är gratis. Den går att använda både för att scanna koder samt skapa QR-koder. Appen är enkel att använda och hantera.

Hur skannar man QR-kod Swedbank?

Genom att skanna räkningen:

 1. Logga in i bankappen.
 2. Tryck på menyn (tre streck).
 3. Tryck på Betala och överföra.
 4. Tryck på Skanna fakturauppgifter. Nu öppnas mobilens kamera, så att du kan skanna.
 5. Håll mobilen över pappersfakturan: OCR, Belopp och Mottagare.
 6. Följ instruktionerna. Klart!