:

Hur får man palettblad täta?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man palettblad täta?
  2. Hur får man palettblad på stam?
  3. När kan man ta ut palettblad?
  4. Hur sköter man om Elefantöra?
  5. Vart växer Palettblad?

Hur får man palettblad täta?

Vill du en riktigt tät och fin planta ska den klippas ner mycket och ofta. När du klipper ner palettbladet precis ovanför ett bladpar kommer växten att förgrena sig och växa ut åt två håll istället för att fortsätta växa rakt upp. Ju fler ställen du klipper ner den på = ju fler grenar = tätare planta.

Hur får man palettblad på stam?

–Sätt blompinnar i sidorna som stöd. Knyt ett eller ett par snören kring blompinnarna så att plantan hålls på plats. –När den nått den höjd du vill ha på stammen så kapar du toppen så att den börjar grena sig. –Håll efter och “frisera” själva trädkronan så den får den form du vill ha.

När kan man ta ut palettblad?

Palettblad kan stå utomhus under vår, sommar och höst. Det är en av sommarens bästa växter att ha i utekruka! Men det går också bra att plantera ut växten i rabatten i trädgården. Du kan sätta den i princip var du vill – den trivs i både kruka och rabatt och anpassar sin storlek efter planteringsplatsen.

Hur sköter man om Elefantöra?

För att få elefantörat att trivas så kan du gott placera den i ett halvljust läge med en temperatur om minst 5 °C, utan att den står i ett direkt solljus. Med mindre ljus får den nämligen större blad. Under sommarhalvåret kan du ge den lite extra gödning ungefär varannan vecka och hålla den lagom vattnad.

Vart växer Palettblad?

Palettblad (Plectranthus scutellarioides) är en flerårig ört med vanligtvis flerfärgade blad. Arten förekommer naturligt från Sydostasien i väst och Oceanien till och med Hawaiiöarna i öst. Plantan blir mellan 30 och 80 centimeter hög och blommar vanligtvis under perioden juni till oktober.