:

Kan man ta bort repor på glasögon?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ta bort repor på glasögon?
  2. Kan man göra rent glasögon med fönsterputs?
  3. Hur få bort det vita på glasögon?
  4. Hur får man bort repor på glas?
  5. Kan man polera bort repor på solglasögon?
  6. Hur ska glasögon ligga i fodralet?

Kan man ta bort repor på glasögon?

Svar: Det går inte att polera eller slipa om glasen för att bli av med repor utan att styrkan på glaset förändras och därför måste de bytas ut.

Kan man göra rent glasögon med fönsterputs?

Inte heller bra. Starka rengöringsmedel, fönsterputs, ammoniak, vinäger eller liknande är heller inte bra för dina stackars glasögon. Sannolikheten är hög att du har någon form av antireflex- eller antirepbehandling på dina glas och dessa kemikalier riskerar att förstöra den.

Hur få bort det vita på glasögon?

Regelbunden rengöring Undvik varmvatten! Vattnet ska vara ljummet till kallt för att inte skada ytbehandlingen på glasögonen. Dutta sedan lite diskmedel (utan ammoniak) och gnugga lätt med fingertopparna. Skölj igen under rinnande vatten.

Hur får man bort repor på glas?

Vid svårare skador börjar man med att torr- eller våtslipa glasskivan med Abralon P320. Vid behov och krafiga repor slipar man först med P180. Börjar du med P180 är nästa slipsteg P320. Slipa i ca 1- 1-1/2 minut.

Kan man polera bort repor på solglasögon?

Ta en microfiberduk och putsa helst av dem med ett bra rengöringsmedel för glasögon. Nu är det dags att ta bort reporna. Det enda du behöver göra är att ta lite tandkräm på fingret och smeta ut över glaset. Gnugga sedan försiktigt med en tops eller lite bomull där reporna sitter.

Hur ska glasögon ligga i fodralet?

Använd båda händerna när du tar av dig bågarna så håller de formen bättre. Vik inte ihop bågarna om du tar av dem en kort stund, låt skalmarna ligga öppna för att minska belastningen på skruvarna i skalmen. Efter en tids användning behöver alla bågar justeras. Din optiker hjälper dig gärna.