:

När kan man ställa ut lavendel?

Innehållsförteckning:

  1. När kan man ställa ut lavendel?
  2. När börjar lavendel blomma?
  3. När blommar lavendel?
  4. Hur tar man hand om lavendel?
  5. Vilken lavendel doftar mest?

När kan man ställa ut lavendel?

Lavendel kan också sås utomhus i september till november i krukor eller på friland avsett för uppdrivning. Krukorna står kvar ute hela vintern och till våren har plantorna hunnit växa till sig. Läs gärna mer i Så här försår du perenner.

När börjar lavendel blomma?

Säsong: Högsäsong under april – augusti, men finns både tidigare och senare. Växtplats: Både i kruka och rabatt trivs lavendel bäst på solig plats och i kalkrik, gärna lite sandig och mager jord.

När blommar lavendel?

Färger: Oftast är blommorna ”lavendelblå” eller blå i andra nyanser, men finns även i vitt och rosa. Säsong: Högsäsong under april – augusti, men finns både tidigare och senare. Växtplats: Både i kruka och rabatt trivs lavendel bäst på solig plats och i kalkrik, gärna lite sandig och mager jord.

Hur tar man hand om lavendel?

Växtplats: Både i kruka och rabatt trivs lavendel bäst på solig plats och i kalkrik, gärna lite sandig och mager jord. Vatten och näring: Lavendel i kruka vattnar du så att jorden hålles lätt fuktig – aldrig blöt. Svag dos näring lite då och då.

Vilken lavendel doftar mest?

Den vanliga lavendeln heter Lavandula angustifolia, ibland även kallad engelsk lavendel. Den doftar mest och passar bäst till smaksättning av godis och bakverk. Det finns många namnsorter till denna art, mer eller mindre blåa eller till och med vita och rosa, med olika växtsätt och olika höga.