:

Varför får jag inte hela barnbidraget?

Innehållsförteckning:

  1. Varför får jag inte hela barnbidraget?
  2. När betalas flerbarnstillägg ut?
  3. Har jag rätt till halva barnbidraget?
  4. Hur mycket är barnbidraget för ett barn?
  5. Hur ska barnbidraget delas ut?
  6. Hur ansöker man om barnbidrag?
  7. Hur gör jag för att få barnbidrag 2020?

Varför får jag inte hela barnbidraget?

Om du och den andra föräldern inte är överens om vem som ska få barnbidraget kan Försäkringskassan pröva din anmälan även utan att den andra föräldern signerar anmälan. När du har anmält kommer vi att starta en utredning om var barnet bor och vem som har rätt att få barnbidraget.

När betalas flerbarnstillägg ut?

Flerbarnstillägget betalas ut automatiskt om man får barnbidrag eller förlängt barnbidrag för minst två barn. När barnet har fyllt 16 år kan man fortsätta att få flerbarnstillägg om barnet är kvar i grundskola, särskola eller studerar på gymnasiet med rätt till studiehjälp från CSN.

Har jag rätt till halva barnbidraget?

Rätt till barnbidrag har den som är vårdnadshavare till barn som är yngre än 16 år (lag). I och med att du skriver att barnen har växelvis boende utgår jag från att ni har gemensam vårdnad. Med andra ord är barnens pappa även vårdnadshavare och har därför också rätt till som minst halva barnbidraget för barnen.

Hur mycket är barnbidraget för ett barn?

  • Barnbidraget är som sagt för närvarande på 1250 kr/månad per barn och beloppet betalas ut av Försäkringskassan. Om du har fler än ett barn så kan du även få ett så kallat flerbarnstillägg. Du ser hur stort det sammanlagda bidraget blir i tabellen här till nedan.

Hur ska barnbidraget delas ut?

  • Barnbidraget höjdes i början av 20 kronor per barn och månad. För 2020 är barnbidraget kvar på samma nivå. Reglerna för hur barnbidraget delas ut skiljer sig åt, beroende på vilket år ditt barn är fött. På denna sida har vi utgått från reglerna för barn födda efter den . Läs mer.

Hur ansöker man om barnbidrag?

  • Hur ansöker man om barnbidrag? Det är Försäkringskassan i Sverige som administerar barnbidraget. Därför skall du i första hand ta kontakt med Försäkringskassan när du skall ansöka. De kommer då be dig fylla i en blankett som heter ”Barnbidrag – Gemensam anmälan om mottagare”. Den kan du ladda hem från Försäkringskassans hemsida.

Hur gör jag för att få barnbidrag 2020?

  • Hur gör jag för att få barnbidrag 2020? Barnbidrag är ett bidrag som man inte behöver ansöka om. Detta bidrag betalas automtiskt ut och kommer första gången, månaden efter att barnet har fötts. Barnbidraget för 2020 betalas ut senast den 20:e varje månad. Mer om barnbidrag 2020 kan du läsa på Försäkringskassan.se.