:

Varför får jag ingen kontrolluppgift?

Innehållsförteckning:

  1. Varför får jag ingen kontrolluppgift?
  2. När får jag mina kontrolluppgifter?
  3. Vem ska lämna KU10?
  4. När kommer Slutskattsedlarna?
  5. Var finns mina kontrolluppgifter?
  6. Hur ser jag mina inkomstuppgifter?
  7. Hur man räkna inkomst?

Varför får jag ingen kontrolluppgift?

Vad gör jag? De flesta får ingen uppgift om inkomst i år, eftersom arbetsgivare och pensionsutbetalare numera redovisar löner och skatteavdrag till Skatteverket varje månad. Tidigare redovisade de löner och skatteavdrag en gång om året. Uppgifterna kommer att vara förifyllda i din deklaration precis som vanligt.

När får jag mina kontrolluppgifter?

Nu redovisar vi istället till Skatteverket varje månad. Det betyder att du inte får någon kontrolluppgift hemskickad. Vi rekommenderar dig istället att varje månad spara dina utbetalningsbesked tills det är dags att deklarera så att du kan kontrollera att alla uppgifter stämmer.

Vem ska lämna KU10?

Arbetsgivare som betalar ut ersättning till en anställd som de har ett socialavgiftsavtal med ska fortsätta att lämna årlig kontrolluppgift (KU10–17). Ett socialavgiftsavtal är ett avtal mellan en anställd och en utländsk arbetsgivare som saknar fast driftställe i Sverige.

När kommer Slutskattsedlarna?

Fysiska personer och dödsbon har alltid kalenderår som beskattningsår och får slutskattebeskedet senast 15 december året efter beskattningsåret. Fysiska personer kan dock i många fall få sin slutskattsedel tidigare (tidigast juni).

Var finns mina kontrolluppgifter?

Från och med januari 2020 kommer du som är anställd inte längre att få någon årlig kontrolluppgift. Istället kommer du att kunna logga in på Mina sidor på Skatteverkets hemsida och där se alla uppgifter som din arbetsgivare redovisat till Skatteverket varje månad.

Hur ser jag mina inkomstuppgifter?

Logga in på Mina sidor När du har loggat in på Mina sidor klickar du på fliken Skatter och deklarationer, och därefter på Lön, pension, sjukpenning m.m. för att se dina uppgifter.

Hur man räkna inkomst?

Om du har en fast månadslön, veckolön eller timlön är det enkelt att räkna ut den totala årsinkomsten.

  1. Månadslön Månadslön multipliceras med 12.
  2. Veckolön Veckolön multipliceras med 52.
  3. Timlön Timlön multiplicerat med antalet arbetstimmar per år. Ofta beräknas detta till 2080 timmar.