:

Vad händer med Huawei i Sverige?

Innehållsförteckning:

  1. Vad händer med Huawei i Sverige?
  2. Är det säkert att köpa Huawei?
  3. Hur länge håller en Huawei?
  4. Vilka Huawei har Google Play?
  5. Vilken Huawei har inte Google?

Vad händer med Huawei i Sverige?

Befintliga Huawei-enheter från och med maj 2019 som P30-serien (inklusive P30 Pro New Edition), P20-serien och Mate 20-serien påverkas inte i sin nuvarande form. Inga appar försvinner och de kan fortsätta använda Google-appar och få säkerhetsuppdateringar.

Är det säkert att köpa Huawei?

Kinesiska Huawei har placerats på listan över företag som anses vara ett hot mot USA:s säkerhet. Därför mister företaget också allt stöd från amerikanska Google, ägaren av världens mest använda operativsystem Android.

Hur länge håller en Huawei?

Huawei är oftast bland de första tillverkarna att lansera en ny telefon baserat på senaste Android-releasen, skriver Huawei i ett mejl till PC för Alla. – Generellt sett stöds vanliga uppdateringar i två år, inkluderat en stor Android-uppdatering.

Vilka Huawei har Google Play?

Till skillnad från P30-serien, som körde Googles appar och hade tillgång till Google Play Store, har Huawei P40 och Huawei P40 Pro inte det. Istället kör de Huaweis egen appbutik vid namn AppGallery. Många kanske tänker att det här betyder att de nya mobilerna inte har Android, vilket inte stämmer.

Vilken Huawei har inte Google?

Många kanske tänker att det här betyder att de nya mobilerna inte har Android, vilket inte stämmer. Både Huawei P40 och Huawei P40 Pro drivs av Android 10, de använder bara inte Googles tjänster och appar, så som Google Maps, Google Drive, YouTube eller Gmail.