:

Hur får man bort fläckar från vit matta?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort fläckar från vit matta?
  2. Hur får man en matta vit igen?
  3. Kan man Kemtvätta en ullmatta?
  4. Kan man Kemtvätta en Viskosmatta?
  5. Kan man Kemtvätta Viskosmatta?

Hur får man bort fläckar från vit matta?

Fukta en ofärgad bomullstrasa med ett milt rengöringsmedel och badda försiktigt. Skulle fläcken vara kvar, prova med en svag ammoniaklösning och badda återigen, följ upp med en svag ättikslösning om fläcken ej försvunnit. Torka torrt. Sot: Dammsug försiktigt upp sotet och undvik att dra munstycket över mattan.

Hur får man en matta vit igen?

Häll ljummet vatten i en hink med mattschampo eller annat tvättmedel. Använd en borste eller en svamp och jobba in vatten med tvättmedel i mattan till ett skum för att lösa upp smutsen. Ta i ett par extra varv på mer smutsiga ställen. Låt mattan ligga med tvättmedlet i fem minuter så att all smuts försvinner.

Kan man Kemtvätta en ullmatta?

Kemtvätt förstör mattan! Knutna mattor bör lämnas till ett välrenommerat tvätteri för plan vattentvätt. En matta behöver bara tvättas vartannat år, men det hindrar inte mattan från att få fläckar emellan tvättar. Som med alla fläckar så är det bäst att behandla dem direkt.

Kan man Kemtvätta en Viskosmatta?

Skötselråd Tencel/viskosmattor. Mattan rekommenderas att lämnas in till fackman för impregnering innan användning. Mattor av viskos/Tencel kan ej vattentvättas och/ eller kemtvättas. Viskos/ Tencel-mattor är känsliga mot all typ av väta, därför lämnar spill lämnar fläckar.

Kan man Kemtvätta Viskosmatta?

Viskos, som är en cellulosafiber, är nämligen väldigt känslig mot smuts och vatten. ... SÅ: Eftersom mattan alltså reagerar dåligt vid kontakt med vatten – försök inte rengöra fläckar med vatten. Har man fått en fläck på mattan rekommenderas skumtvätt eller att lämnas in på tvätteri.