:

Hur får man bort det svarta i toaletten?

Innehållsförteckning:

 1. Hur får man bort det svarta i toaletten?
 2. Hur gör man rent i toaletten?
 3. Hur man tar bort kalk?
 4. Kan man använda Svinto i toaletten?
 5. Hur blir jag av med det bruna i toaletten?
 6. Hur tar man bort Tvålrester?
 7. Hur rengör man kakel?
 8. Kan vinäger bli kvitt fläckar och kalk i toaletten?
 9. Hur gör du för att bli av med kalk?
 10. Hur skall man ta bort kalk från kakel och fogar i badrummet?

Hur får man bort det svarta i toaletten?

Kommentarer

 1. Universal Allrengöringsmedel - Innehåller inga slipmedel eller farliga kemikalier.
 2. Hushållsättika - Häll i skålen och låt verka innan du skrubbar rent med toaborste. ...
 3. Diskmaskinstablett - Lägg tabletten i toaletten med hett vatten (eller låt tabletten verka under natten) och skrubba senare rent med toaborste.

Hur gör man rent i toaletten?

Bikarbonat tillsammans med vinäger och varmt vatten rengör din toalett lika bra som ett rengöringsmedel som du köper i detaljhandeln. Strö ut bikarbonat i alla delar av toalettens insida. Låt bikarbonat verka i cirka en timme. Blanda därefter varmt vatten och vinäger.

Hur man tar bort kalk?

Blanda lika delar försiktigt uppvärmd ättika och diskmedel eller såpa i en sprayflaska och skaka utan att det skummar. Spraya på duschdörrarna och gnugga med en svamp som inte repar. Låt verka i 30 minuter innan du sköljer av, och kalkfläckarna är ett minne blott.

Kan man använda Svinto i toaletten?

Är det nån form av kalkavlagring så kan det gå med ett surt medel, tex citronsyra eller vissa toamedel. Annars brukar svinto funka bra.

Hur blir jag av med det bruna i toaletten?

Använd koncentrerad 24-procentig ättika mot bruna beläggningar i botten på toalettskålen, beror ofta på att det är mycket järn i vattnet. Recept: Koncentrerad 24-procentig ättika. Häll lite ättika i vattnet i toalettstolen och låt vara över natten. Bearbeta med toaborsten och problemet är löst.

Hur tar man bort Tvålrester?

Lägg det i en hink med bikarbonat och vatten så försvinner intorkade tvålrester snabbt. Har du fått mögel på draperiet tar du bort det genom att hälla ättika på det och låta verka i 10 minuter innan du lägger hela draperiet i en hink med vatten och salt i någon timme.

Hur rengör man kakel?

Den glaserade ytan är tät och ofta räcker det att rengöra kaklet med varmt vatten och en trasa. Om inte detta hjälper - damm, tvålrester, fett och hudavlagringar kan fastna på kaklet - så kan det vara dags att använda ett neutralt eller svagt alkaliskt rengöringsmedel som till exempel Fila Via Bagno.

Kan vinäger bli kvitt fläckar och kalk i toaletten?

 • Även vinäger kan vara ett utmärkt hjälpmedel för att bli kvitt fläckar och kalk i toaletten. Vinäger är nämligen en sur lösning som kan tränga in i fläckar och kalk och lyfta dem från toalettstolens yta. Du behöver inte ens att blanda ut vinäger med vatten för att framställa ditt ekologiska rengöringsmedel.

Hur gör du för att bli av med kalk?

 • Citronsyra är bra för att bli av med kalk, men den är inte lika effektiv mot smuts och avföring. Ett tips är att du fyller citronsyra och vatten i en liten sprayflaska som du har stående vid toaletten och att du gör det till en vana att spraya lite innan du går och lägger dig.

Hur skall man ta bort kalk från kakel och fogar i badrummet?

 • Kalkborttagning av kakel och fogar med majsgröt. Gröten av majsmjöl och ättiksyra skall vara tjockflytande, innan man stryker den på kakel och fogar med en pensel. Majsmjöl blandat med ättiksyra skall enligt ett gammalt husråd vara ett effektivt medel om man skall ta bort kalk från kakel och fogar i badrummet.