:

Hur lång tid tar det att få bort alger i poolen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar det att få bort alger i poolen?
  2. Hur får man rent poolen?
  3. Hur får jag bort det gröna i poolen?
  4. Hur lång tid tar det för Chockklor att verka?
  5. Vad behövs för att hålla poolen ren?
  6. Kan man använda vanligt klorin i poolen?
  7. Vad händer om det är för mycket klor i poolen?
  8. Varför har man klor i poolen?

Hur lång tid tar det att få bort alger i poolen?

Redan efter tre timmar går det att se resultatet: klart vatten, som åter låter den blå linerduken synas. En efterkontroll av värdena visar att pH ligger bra på 7,4 och kloret på 1,0. Efter behandling mot algtillväxt kan vattnet verka lite grumligt på grund av de döda algerna.

Hur får man rent poolen?

Allmänna tips för rengöring – pool och filter

  1. Se till att du har rätt utrustning.
  2. Sätt ihop ett städschema som du följer.
  3. Rengör regelbundet från smuts på väggarna och poolens botten.
  4. Töm alla filter med jämna mellanrum.
  5. Kontrollera regelbundet pH-balansen och åtgärda vid behov.

Hur får jag bort det gröna i poolen?

Blågrönt vatten beror på kopparhaltigt vatten. För att åtgärda bör du göra en chockklorering och använd därefter Super-Flock för att ”flocka” (binda) dessa ämnen så att de fastnar i sandfiltret och försvinner vid backspolning. Rör av koppar i systemet kan fälla ut kopparsalter vid lågt pH/hög klorhalt.

Hur lång tid tar det för Chockklor att verka?

Vänta minst 12-24 timmar innan man badar igen, och gör gärna ett test med dina teststickor eller dylikt innan bad. Effekten efter en chockklorering brukar normalt inte hålla längre än 48 timmar. Chockklorera på kvällen så att kloret kan verka ifred under natten.

Vad behövs för att hålla poolen ren?

Ett filtersystem bör kunna cirkulera hela poolens vatten två gånger under ett dygn. Ju fler gånger poolens vatten cirkulerar genom filtret, antingen ett sandfilter eller en filterpatron, desto renare håller det sig. Detta betyder i sin tur att det kommer att behövas mindre kemikalier för att hålla poolens vatten rent.

Kan man använda vanligt klorin i poolen?

(Klorin/blekmedel), som är flytande, används primärt i pooler med klorautomatik. Med flytande klor höjs pH värdet över tid i poolen och ofta behöver man kompensera med pH sänkare.

Vad händer om det är för mycket klor i poolen?

Högre klorvärden är inte hälsosamt att bada i ger hudirritation och kan ge problem med andningsvägarna. För privat bruk räcker normalt 1 enhet klor. ... Det viktiga är att pH värdet är mellan 7,0 och 7,4 annars blir kloret aggressivt och angriper metalldelar och gummipackningar samt ger hudirritationer.

Varför har man klor i poolen?

Kloret finns både som fritt klor och bundet klor. Fritt klor är det verksamma kloret som sköter desinfektionen. Klorvärdet i din pool ska vara 0,5-1,0. ... Genom att chockklorera med snabbklor/chockklor i vattnet frigörs det bundna kloret och de illaluktande föreningarna (kloraminer) förstörs.