:

Var hittar man kontrolluppgifter?

Innehållsförteckning:

  1. Var hittar man kontrolluppgifter?
  2. Hur lämnar man kontrolluppgifter?
  3. Vad är kontrolluppgifter från arbetsgivare?
  4. Var hittar jag mitt årsbesked från Försäkringskassan?
  5. När måste arbetsgivaren lämna in en kontrolluppgift?
  6. Måste man skicka ut kontrolluppgifter till anställda?
  7. När slutade man med kontrolluppgifter?

Var hittar man kontrolluppgifter?

Logga in på skatteverket.se för att se alla dina skattepliktiga inkomstuppgifter (kontrolluppgifter) som din arbetsgivare, dina pensionsutbetalare eller Försäkringskassan lämnat till Skatteverket månad för månad.

Hur lämnar man kontrolluppgifter?

Kontrolluppgifter ska lämnas för att privatpersoners och företags skatt ska bli rätt. Det kan till exempel vara uppgift om betalda räntor, utbetald utdelning eller schablonintäkt på ett investeringssparkonto. Kontrolluppgifterna ska lämnas till Skatteverket senast 31 januari året efter inkomståret.

Vad är kontrolluppgifter från arbetsgivare?

Kontrolluppgifter är information om anställdas inkomster och förmåner. Lämnas till Skatteverket via e-tjänst, filöverföring eller på pappersblanketter. Kontrolluppgifter bör alltid noggrant kontrolleras så att de är korrekta.

Var hittar jag mitt årsbesked från Försäkringskassan?

Du hittar dina utbetalningsbesked på Mina sidor Om du har valt att få information från oss via posten har du fått utbetalningsbesked eller årsbesked hemskickat men du kan också se utbetalningsbeskeden om du loggar in på Mina sidor.

När måste arbetsgivaren lämna in en kontrolluppgift?

Senast 31 januari året efter inkomståret skulle kontrolluppgiften lämnas till Skatteverket och till den anställde. Kontrolluppgift har behövt lämnas för varje anställd som fått ersättning till ett sammanlagt värde av minst 100 kr.

Måste man skicka ut kontrolluppgifter till anställda?

Det finns inte längre något lagkrav på att arbetsgivaren skickar ut en årssammanställning av den anställdes utbetalda lön och den tidigare kontrolluppgiften som brukade skickas ut till de anställda vid den här tidpunkten är borta.

När slutade man med kontrolluppgifter?

Från och med januari 2020 kommer du som är anställd inte längre att få någon årlig kontrolluppgift. Istället kommer du att kunna logga in på Mina sidor på Skatteverkets hemsida och där se alla uppgifter som din arbetsgivare redovisat till Skatteverket varje månad.