:

Vad behöver man för att få truckkort?

Innehållsförteckning:

  1. Vad behöver man för att få truckkort?
  2. Vad får man köra med truckkort?
  3. Vad gör man på en Truckutbildning?
  4. Vad får man köra med C2 kort?
  5. Vad är truckkort tlp10?

Vad behöver man för att få truckkort?

Måste man ha körkort för att ta truckkort? Du behöver i de allra flesta fall inte ha körkort för att köra truck på arbetsplatsen. Men ska du köra trucken ute på vägarna behöver du ha minst ett traktorkort, eller ett vanligt körkort.

Vad får man köra med truckkort?

Efter att ha genomgått en utbildning för truckkort B får du köra:

  • B1 Motvikstruck.
  • B2 Höglyftande åk staplare.
  • B3 Skjutstativtruck.
  • B4 Höglyftande plocktruck.
  • B5 Smalgångstruck.
  • B6 Fyrvägstruck.

Vad gör man på en Truckutbildning?

Dina teoretiska kunskaper kommer i slutet av utbildningen att testas genom någon form av prov. ... Provet måste dock inte vara skriftligt utan om du har särskilda behov kan du också få ta provet muntligt. Den praktiska delen av truckutbildningen är för många den roliga delen. Där får du lära dig hur man kör truck.

Vad får man köra med C2 kort?

Behörigheten man får är hjullastare godshantering vilket innebär att man får köra materialhantering med maskinen med t. ex. skopa, kranarm, pallgafflar, men även hydrauliska redskap som sopvals eller snöslunga. Perfekt för lossning och lastning av gods med pallgafflar och skopa.

Vad är truckkort tlp10?

"Riktlinjer för truckförares kunskaper och färdigheter" - TLP 10 är alltså en samling regelverk för alla som kör truck och ett hjälpmedel för de som utbildar truckförarna. ... Målet är att alla ska ha kunskaper de behöver för att arbeta säkert.