:

Hur får jag rent Kakelfogar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får jag rent Kakelfogar?
  2. Hur rengör man Badrumskakel?
  3. Hur får man bort fett från Kakelfogar?
  4. Hur får man bort kalk från fogar?
  5. Hur får man bort fett från plast?

Hur får jag rent Kakelfogar?

För att skura kakelfogar i badrummet kan du använda bikarbonat med lite vatten och blanda till en pasta. Använd en borste och skura fogarna, det kan räcka för att dem rena. Om det krävs mer så sätt på handskar och spraya över bikarbonaten med ättika.

Hur rengör man Badrumskakel?

Ta för vana att rengöra kakelväggar och klinkergolv en gång i veckan. Ett miljövänligt tips är att blanda 24-procentig ättika med lika delar vatten och spraya blandningen med en blomspruta. Låt vätskan verka i några minuter och torka sedan av med en mirakelduk.

Hur får man bort fett från Kakelfogar?

Häll vitvinsvinäger och vatten i en sprayflaska och skaka för att blanda. Spraya blandningen på kakelfogarna, låt verka i 15 minuter och skrubba sedan ordentligt med en skurborste eller en svamp. Skölj sedan rent med varmt vatten och torka med en trasa.

Hur får man bort kalk från fogar?

Majsmjöl blandat med ättiksyra skall enligt ett gammalt husråd vara ett effektivt medel om man skall ta bort kalk från kakel och fogar i badrummet. Blanda majsmjölet med vatten och koka ihop det till ett segt och tjockflytande klister. Rör i gröten hela tiden tills den kokar.

Hur får man bort fett från plast?

Såpa löser upp fett och smuts på ett utmärkt sätt. Ett bra sätt att göra rent plast med såpa är att blanda några droppar såpa med ljummet vatten i en sprayflaska och sedan spruta det där du vill göra rent. Låt verka en stund och torka sedan av.