:

Vad dödar Thuja?

Innehållsförteckning:

 1. Vad dödar Thuja?
 2. Kan man gräva upp Thuja?
 3. Hur ser en död Thuja ut?
 4. Hur får man bort gamla rötter?
 5. Hur ofta klipper du Thuja Brabant häck?
 6. När ska man beskära en tuja?
 7. När skall jag beskära tujahäck?

Vad dödar Thuja?

Orsakerna kan vara många, allt från torka till dålig dränering och vattensjuk mark där rötterna dör av syrebrist, till svampangrepp eller hundar som upprepade gånger kissar mot häcken eller skador efter vintern, så kallad tjältorka.

Kan man gräva upp Thuja?

Ja det går går bra. Behövde ett hål i min thuja häck för grävmaskin och en liten dumper när jag byggde växthus och dränerade på tomten. Thuja drabant tål det mesta om man vattnar förstås ... Ställde mina två och en halv meters plantorna ovan jord på norrsidan huset i några månader ...

Hur ser en död Thuja ut?

den thujan som är helt brun är död och det är bara att byta ut den mot en ny. När thujor blir bruna så brukar de inte bli gröna igen om det inte finns något grönt på grenen. ... Om det inte finns något grönt kvar på grenen så kommer den vara brun och grenen är död.

Hur får man bort gamla rötter?

Arbetsprocessen:

 1. Gräv upp runt stubben och frilägg rötterna med spaden.
 2. När rötterna är frilagda (inte de allra djupaste), hugger du av dessa med yxan. ...
 3. Under själva stubben är rötterna riktigt kluriga att komma åt, här är det bättre om du sågar med en sticksåg eller en fogsvans.

Hur ofta klipper du Thuja Brabant häck?

 • Klipp gärna dina thuja brabant häck två gånger per år. En gång på våren innan midsommar och en gång på hösten. Under etableringsperioden som infaller efter plantering, ska man vara försiktig med att klippa för mycket på plantan. Du kan ta bort enstaka kvistar eller putsa plantan ytligt, men inte klippa ner plantan grovt.

När ska man beskära en tuja?

 • Den bästa tiden på året att beskära en tuja är på våren innan växtperioden, eller på hösten i september när den slutat växa. Tujan tål inte att beskäras under vintern, på grund av tjälen. Hur ofta du måste beskära din tuja beror på sorten.

När skall jag beskära tujahäck?

 • När skall jag klippa min tujahäck? Den bästa tiden på året att beskära en tuja är på våren innan växtperioden, eller på hösten i september när den slutat växa. Tujan tål inte att beskäras under vintern, på grund av tjälen. Hur ofta du måste beskära din tuja beror på sorten.