:

Hur löser man upp stopp i handfatet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur löser man upp stopp i handfatet?
  2. Varför stopp i avlopp?
  3. Hur rensar man avlopp med sugpropp?
  4. Hur rengör man avloppet i duschen?
  5. Hur får man bort stearin från avlopp?

Hur löser man upp stopp i handfatet?

Lös upp ett stopp i handfatet Du kan testa att hälla ner lite diskmedel i handfatet och sedan spola rikligt med varmt vatten. Eftersom diskmedel är fettlösande kan det hjälpa till att lösa upp även de mest envisa stoppen.

Varför stopp i avlopp?

De vanligaste orsakerna till stopp i avloppet i diskbänken är fett från matlagning och diskmaskin, samt matskräp, kaffesump och andra orenheter som är så små att de kan hitta sin väg ner genom gallret i avloppet i diskbänken. Fettet stelnar i avloppet när det blir kallt. Vanligtvis sätter det sig i vattenlåset.

Hur rensar man avlopp med sugpropp?

En vaskrensare består av en sugpropp av gummi som sitter på ett skaft av trä. Den kostar under hundralappen och går att köpa i byggaffärer och i välsorterade varuhus. Pressa fast vaskrensaren över avloppshålet och fyll handfatet till hälften med vatten. Prova sedan att pumpa upp och ner.

Hur rengör man avloppet i duschen?

Rengör golvbrunnen med bakteriedödande medel ( t. ex. maskindiskmedel) och skölj ordentligt efteråt. Tips: spola fem sekunder med kallt vatten i brunnen efter varje dusch, då spolar man rent vattenlåset och sänker temperaturen.

Hur får man bort stearin från avlopp?

Det är lätt att tänka att lite, lite inte gör någon skada men till slut når stearinproppen kritisk massa. Lägg i stället ljusstakarna i en metallburk, häll på kokade vatten och låt svalna. Stearinet flyter upp och blir en kaka.