:

Hur gör man med Ögonprimer?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man med Ögonprimer?
  2. Hur man får ögonskuggan att sitta kvar?
  3. Hur sätter man på kajal?
  4. Hur gör man med primer?
  5. Vad gör en Face primer?
  6. Hur får man sin eyeliner att sitta?
  7. Vad är puder gjort av?

Hur gör man med Ögonprimer?

Att använda ögonprimer är inga konstigheter. Efter att du lagt din bas och det är dags för att gå på ögonen lägger du bara till ett steg: du lägger primer på hela ögonlocket och upp längs ögongloben. Du får ett fint och intensivt resultat av din ögonskugga!

Hur man får ögonskuggan att sitta kvar?

Pröva att pudra över hela ögonlocket med ett neutralt puder först, då blir det lättare att sudda skuggorna du lägger ovanpå. Kajalpennor är ju oftast vaxbaserade och därför lite torrare i konsistensen än dom flesta krämskuggor. Så om det inte funkar med krämskugga som primer kan du pröva en kajal penna över ögonlocket.

Hur sätter man på kajal?

Dra en linje på din hand med ögonpennan, ge det ett par sekunder så att den sätter sig och gnugga sedan med fingret.

Hur gör man med primer?

– Din makeup ser bättre ut och håller längre om du använder primer. Den ändrar hudens textur så att den ser mjukare och slätare ut, du kan till och med hoppa över puder om du har rätt primer. När du har en fin grund kommer du dessutom använda mindre av din foundation och resultatet blir mer naturligt.

Vad gör en Face primer?

Målet med en makeupprimer är att fylla i alla ojämnheter så att du får en jämn och slät yta innan du applicerar basen. Om du har fina linjer eller synliga porer, är en primer ett bra sätt att tona ner dem. Detta innebär att din concealer, foundation, och även din ögonskugga kan dra nytta av att ha en primer som en bas.

Hur får man sin eyeliner att sitta?

Lösning: När du väl fått pennan på plats tar du ögonskugga i samma färg och lägger ovanpå med hjälp av en tunnare skuggborste eller eyeliner-pensel. Det fäster det feta och får det att sitta på plats.

Vad är puder gjort av?

Krita, zinkoxid, titandioxid och kaolinlera är ofta använda ingredienser. För att ge skimmer i puder användes förr pärlemor eller ostronskal; idag används främst finmalet glimmer.