:

Hur djupt går Syrenens rötter?

Innehållsförteckning:

  1. Hur djupt går Syrenens rötter?
  2. Hur får man bort en stor rot?
  3. Hur gräver man upp en syren?
  4. Hur gammal kan en syren bli?
  5. Måste man gräva upp rötter?
  6. Hur ta bort järnek?

Hur djupt går Syrenens rötter?

När du har grävt ett tillräckligt stort hål (cirka 50-60 cm djupt) sätter du ner syrenplantan och fyller på med jord. 3-4 plantor per meter brukar vara lagom.

Hur får man bort en stor rot?

Så går det till att ta bort stubbar

  1. Gräv runt stubben och frilägg rötterna med spaden.
  2. När rötterna är frilagda (inte de allra djupaste), hugger du av dessa med yxan. ...
  3. Under själva stubben är rötterna riktigt kluriga att komma åt, här är det bättre om du kapar med en sticksåg eller en fogsvans.

Hur gräver man upp en syren?

Det är ett helvete att gräva upp rötter från grova syrener, men det går. 1, såga av i marknivå. 2. Slå sönder så mycket du kan av roten med en stor slägga.

Hur gammal kan en syren bli?

Livslängd: Syrener kan bli över 300 år gamla. Veden är mycket seg, stark och rötmotståndig, men från ca 70 års ålder och uppåt blir de ofta instabila.

Måste man gräva upp rötter?

Du behöver inte dra upp alla rötter för att få bort stubben, men försök få bort de mest ytligt liggande rötter så gräsmattan blir helt plan. Det gör också att gräsklipparen inte behöver komma till skada i samband med påkörning. Du kan snabbt bli av med stubben till en låg kostnad med stubbfräsning.

Hur ta bort järnek?

Odla svarar: Att ta avläggare av den tar flera år. Man väljer en lågt sittande gren, böjer den mot marken och fäster med en sten e.d. Man rispar med nageln stället som ligger mot marken så där kan det på 1-2 år bildas nya rötter och sedan kan man klippa loss sticklingen, ta den med rötter och plantera på en ny plats.