:

Hur blir man av med kaffefläckar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur blir man av med kaffefläckar?
  2. Hur få bort Kaffelukt?
  3. Hur tar man bort fläckar från matta?
  4. Hur får man bort kaffefläckar soffa?
  5. Hur får man bort kaffesmak i termos?
  6. Hur tar man bort fläckar på ullmatta?

Hur blir man av med kaffefläckar?

Gnugga försiktigt in flytande tvättmedel och kallt vatten i kaffefläcken. Låt tvättmedlet sitta kvar på fläcken i ungefär fem minuter, men var noga med att inte låta tvättmedlet torka. Om det är en gammal kaffefläck måste du låta plagget ligga i blöt i kallt vatten efter att du bearbetat fläcken med tvättmedel.

Hur få bort Kaffelukt?

Sug upp så mycket kaffe du kan med en duk. Blanda sedan en matsked flytande diskmedel, en matsked ättika och 4,5 deciliter varmt vatten. Använd en vit, ren duk och badda fläcken med vätskan.

Hur tar man bort fläckar från matta?

Fukta en ofärgad bomullstrasa med ett milt rengöringsmedel och badda försiktigt. Skulle fläcken vara kvar, prova med en svag ammoniaklösning och badda återigen, följ upp med en svag ättikslösning om fläcken ej försvunnit. Torka torrt. Sot: Dammsug försiktigt upp sotet och undvik att dra munstycket över mattan.

Hur får man bort kaffefläckar soffa?

Naturliga fläckborttagare för kaffefläckar

  1. Ättiksprit: Blanda lite ättiksprit med kallt vatten i en tom sprayflaska och spruta på fläcken. Badda fläcken försiktigt med en trasa tills den börjar att lösas upp. ...
  2. Bikarbonat: Blöt fläcken med varmt vatten och häll sedan på ca en tesked bikarbonat.

Hur får man bort kaffesmak i termos?

Det enda du behöver är lite grovsalt.

  1. Häll en matsked grovsalt i termoskanna.
  2. Fyll på med kallt vatten.
  3. Låt kannan stå över natten.

Hur tar man bort fläckar på ullmatta?

Tvätt av handvävd ullmatta En våt fläck, från till exempel dryck, sugs upp med hushållspapper. Alternativt kan något fuktigt försiktigt skopas upp med en liten sked. Om fläcken har hunnit absorberas i mattan använder du i nästa steg en ren och ofärgad trasa eller svamp samt ljummet vatten. Fukta fläcken och sug upp.