:

Vad är Kvartsstav?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Kvartsstav?
  2. Vad används Smyglist till?
  3. Vad för spik till Lister?
  4. Hur sågar man Kvartsstav?
  5. Vad är täcklist?
  6. Hur spikar man Hålkälslist?
  7. Hur Gera ytterhörn?
  8. Hur skarvar man lister?

Vad är Kvartsstav?

En kvartsstav är en list som i profil liknar en kvartscirkel eller en fjärdedelscirkel och används oftast till att sätta i innerhörn för att göra kanten mjukare och rundare där hörn bildas. En kvartslist fungerar även som en typ av tröskel vid mindre nivåskillnader.

Vad används Smyglist till?

Smyglist är en typ av avrundningslist och täcklist som kan användas för att dölja springor som kan uppkomma mellan en dörrkarm och vägg eller för att fästa på väggen emot bänkskivan för att rama in och runda av.

Vad för spik till Lister?

Spika listverk som är bredare än 5 centimeter i båda kanter och med högst 60 centimeter spikavstånd. Det rekommenderas att längden på spiken är tre gånger tjockleken på listen. På spikpistol rekommenderar vi 50 millimeter. Om du väljer att spika en vit list kan du med fördel välja en vit spik.

Hur sågar man Kvartsstav?

Kvartsstav och andra små lister klipps lätt med den geringssax.

Vad är täcklist?

Täcklist används som lätt skydd runt fönster och dörrar. Listen går mellan två fönster eller som en avslutning på till exempel luckor. Listen är mycket flexibel och följer lätt väggens ojämnheter och går att ha i hemmets alla rum.

Hur spikar man Hålkälslist?

Men det går hur bra som helst att förkroppa en vanlig hålkälslist eller en list med enklare profil också. Fäst listen med dyckert så långt ifrån hörnet som du kan för att få lite marginal om du behöver justera in mot väggen lite senare.

Hur Gera ytterhörn?

injonil. Takets hörn gerar du genom att vinkla bladet 45 grader på själva skivan på sågen (dvs normalt läge är ju att kapa rakt av, 90 grader, nu ska du istället ha 45 grader)... Båda dessa vinklar samtidigt måste ställas in.

Hur skarvar man lister?

Längst väggen kan socklar skarvas med raka snitt. Skarvning med två 45 gradiga snitt ger dock ett snyggare och stabilare resultat. Skarvning i hörn bör alltid geras. Täck skarven mellan vägg och tak med taklist.