:

Var fyller jag på glykol i bilen?

Innehållsförteckning:

  1. Var fyller jag på glykol i bilen?
  2. Hur byter man glykol i bilen?
  3. Hur ofta fyller man på glykol?
  4. Hur mycket glykol rymmer en bil?
  5. Vad har glykolen för uppgift?

Var fyller jag på glykol i bilen?

Fyll på glykol i expansionskärlet när nivån ligger nära min-strecket. Expansionskärlets läge hittar du i bilens instruktionsbok. När du fyller på glykol ska du aldrig slå på koncentrerad glykol utan alltid en blandning med glykol och vatten.

Hur byter man glykol i bilen?

Om du vill byta kylarvätska måste du först tömma kylarsystemet och sedan skölja det med vatten. Därefter kan du hälla i färdig beredd kylarvätskeblandning med lämplig koncentration (se, fordonsmanual för korrekt volym).

Hur ofta fyller man på glykol?

När kontrollera kylarvätskan Se till att innan varje vinter kontrollera glykolmängden i kylarvätskan. Om den behöver fyllas på, så får man bedöma om det finns utrymme för glykolen, finns inte det måste man tappa av lite kylarvätska så att glykolen ryms. Det är bra att alltid ha en extra flaska kylarvätska i bilen.

Hur mycket glykol rymmer en bil?

Volvoverkstaden rekommenderar 50/50-blandning för att klara temperaturer ner till 30 minusgrader. Volvons kylsystem innehåller cirka nio liter vilket betyder att du bör köpa fem liter glykol och blanda lika mycket vatten. Glöm inte att varmköra motorn efter påfyllning så termostaten i motorn öppnar.

Vad har glykolen för uppgift?

Vad gör kylarvätskan Kylarvätskans främsta uppgift är att kyla motorn så att den inte överhettas. Kylarvätska består av lika delar glykol och vatten och glykolens uppgift är att höja kokpunkten och sänka fryspunkten för att förhindra att kylarvätskan fryser när motorn är kall.