:

Hur fyller man på luft i expansionskärl?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fyller man på luft i expansionskärl?
  2. Vad är förtryck expansionskärl?
  3. Hur fyller man på luft i en Hydrofor?
  4. Får inte in luft i expansionskärl?
  5. Hur vet man om det är fel på expansionskärlet?
  6. Hur tömma radiatorsystem?

Hur fyller man på luft i expansionskärl?

Fyll på luft, blåsan kan vara ihoptryckt och klistrat fast mot inloppet men tryck med en pinne genom ventilen (ta ut bilventilen) för att få den att lossna. Sedan måste du koppla bort vattenanslutningen och fylla på med luft till 0,8 bar om det är 1,0 bar du vill hålla i radiatorkretsen.

Vad är förtryck expansionskärl?

Förtryck Detta är trycket på gasen i expansionskärlet när det ännu inte är ansluten till systemet. Fyllningstryck Så snart ytterligare vatten läggs till systemet, ökar trycket. Detta ytterligare tryck av, till exempel, 1 bar utöver det statiska trycket.

Hur fyller man på luft i en Hydrofor?

Öppna ett tappställe eller bottenventilen (H) och släpp ut vatten till önskad nivå. Anslut kompressorn vid inspektionsluckan, sidopluggen eller i botten på vattenståndstället. Starta kompressorn och fyllluft till tryckmätaren (G) visar strax över pumpens (A) frånslagstryck. Stäng av kompressorn vid uppnått tryck.

Får inte in luft i expansionskärl?

SV: Fylla luft i expansionskärl Tömma hela systemet genom säkerhetsventilen. Kolla att tryck i det nya expansionskärlet är 0,5 bar (Mitt systemtryck borde vara tror jag 0,6 till 1,0, högsta radiator ca 5m över pannan). Ta bort det gamla kärlet och in med den nya. Fyll systemet.

Hur vet man om det är fel på expansionskärlet?

Om du bara behöver en skvätt vaten för att komma upp i ett bars tryck så har du sannolikt ett trasigt expansionskärl. Tanken är ju att luftblåsan ska kunna ta hand om volymförändringarna i vattnet när det ändrar temperatur. På kärlet sitter det en luftventil (oftast under ett lock i botten).

Hur tömma radiatorsystem?

Öppna ventilen genom att vrida tappen ett kvarts varv. Glöm inte stänga av pannan och cirkulationspumpen. Öppna en luftnippel på en radiator högt upp för att släppa in luft.