:

Vad innehåller Fora?

Innehållsförteckning:

  1. Vad innehåller Fora?
  2. Vilka ska vara med i Fora?
  3. Har fora kollektivavtal?
  4. Vad innebär tjänstepensionsförsäkring?
  5. Vad är TFA försäkring?
  6. Måste man vara med i Fora?

Vad innehåller Fora?

Försäkringsavtalet som tecknas hos Fora är ett färdigt paket av försäkringar. Däremot ser paketen olika ut för arbetare, tjänstemän och företagare. Försäkringarna gäller för alla nuvarande och framtida anställda som får lön, oavsett anställningsform.

Vilka ska vara med i Fora?

Alla anställda ska rapporteras in - men hur beror på om de räknas som arbetare eller tjänstemän. Samtliga anställda arbetare oavsett ålder med personuppgifter. För anställda arbetare som är över 65 år ska det finnas ett avtal mellan arbetsgivaren och arbetstagare för fortsatt intjänande till avtalspensionen SAF-LO.

Har fora kollektivavtal?

Försäkringarna är en del av kollektivavtalet för företag som är privat-, kommun- eller landstingsägda. Även företag som inte har kollektivavtal kan teckna försäkringar hos Fora. ... Fora är också valcentral för Avtalspension SAF-LO. Det betyder att arbetare gör sitt val av pensionsförvaltare genom Fora.

Vad innebär tjänstepensionsförsäkring?

En pensionsförsäkring är ett sätt att spara till din pension enligt särskilda skatteregler. En pensionsförsäkring kan betalas av din arbetsgivare och kallas då tjänstepensionsförsäkring. Det kan också vara du själv som betalar den. Då är det en privat pensionsförsäkring.

Vad är TFA försäkring?

Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA) kompletterar delvis den lagstadgade ersättning som finns genom socialförsäkringsbalken. Ersättningen betalas ut genom Afa Försäkring. Via TFA kan man få ersättning för inkomstförlust, för kostnader samt för de psykiska och/eller fysiska följderna av arbetsskadan.

Måste man vara med i Fora?

För arbetare ska företaget ha försäkringsavtal med Fora, då ingår följande försäkringar: avtalspension SAF-LO. avtalsgruppsjukförsäkring (AGS) trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA)