:

Är såpa Fettlösande?

Innehållsförteckning:

  1. Är såpa Fettlösande?
  2. Vad är såpa och hur tillverkas det?
  3. Vad innehåller Brunsåpa?
  4. Är såpa miljöfarligt?
  5. Vad är såpa gjord av?

Är såpa Fettlösande?

Träbord och målade bord/möbler är lätta att rengöra genom att att hälla såpavatten i en vanlig sprayflaska och spruta på och torka av. Såpan är fettlösare och tar bort smuts effektivt.

Vad är såpa och hur tillverkas det?

Såpa är en förening av fettsyror. Såpa framställs genom att fett, (nästa alla fetter kan användas) förtvålats med hjälp av en basisk lösning kaliumhydroxid (lut). Förr använde man allt fett man kunde komma över, ofta animaliskt. Lut tillverkade man själv från björkaska.

Vad innehåller Brunsåpa?

Brunsåpa är tillverkad av vegetabiliska fetter utan tillsats av parfym, färg eller stabilisatorer. Såpan är starkt koncentrerad, såpinnehåll >30%, och har en smörliknande konsistens. Brunsåpa är ett skonsamt, effektivt, miljövänligt rengöringsmedel som kan användas på de flesta ytor och fläckar.

Är såpa miljöfarligt?

Grumme Såpa är fritt från konserveringsmedel och är enkelt och ofarligt att använda. Grumme Såpa är dessutom helt biologiskt nedbrytbar samt är miljömärkt med Bra Miljöval.

Vad är såpa gjord av?

Såpa (även kalitvål, kaliumsalt av fettsyror, fettsyrat kalium eller kristallsåpa) är ett rengöringsmedel av antingen seg geléaktig eller flytande tvål, som framställs genom att vegetabiliskt eller animaliskt fett kokas tillsammans med kaliumhydroxid.