:

Hur mycket är det statliga tandvårdsstödet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket är det statliga tandvårdsstödet?
  2. Hur fungerar särskilt Tandvårdsbidrag?
  3. När ska du få tandvårdsstöd?
  4. Vad är särskilt tandvårdsbidrag?
  5. När får du ett allmänt tandvårdsbidrag?

Hur mycket är det statliga tandvårdsstödet?

Det finns som ett tillgodohavande hos Försäkringskassan: Från och med det år du fyller 24 till och med det år du fyller 29 är bidraget 600 kronor per år. Från och med det år du fyller 30 till och med det år du fyller 64 är bidraget 300 kronor per år. Från och med det år du fyller 65 är bidraget 600 kronor per år.

Hur fungerar särskilt Tandvårdsbidrag?

Särskilt tandvårdsbidrag är ett bidrag för patienter som har en sjukdom eller en funktionsnedsättning som innebär en risk för försämrad tandhälsa. Bidraget är 600 kronor per halvår. Det kan användas till förebyggande tandvårdsåtgärder som exempelvis undersökning och tandrengöring.

När ska du få tandvårdsstöd?

  • För att du ska kunna få tandvårdsstödet behövs ofta en remiss för behandling av din sjukdom från din läkare. Innan du får din behandling ska den enhet inom din region som ansvarar för tandvård ha bedömt att du har rätt till tandvårdsstöd.

Vad är särskilt tandvårdsbidrag?

  • Särskilt tandvårdsbidrag. Särskilt tandvårdsbidrag är ett bidrag för dig som har en sjukdom eller funktionshinder som medför en risk för att din tandhälsa försämras. Du som har en sjukdom eller funktionsnedsättning som gör att du har ett ökat behov av tandvård kan få särskilt tandvårdsbidrag från Försäkringskassan.

När får du ett allmänt tandvårdsbidrag?

  • Allmänt tandvårdsbidrag. Den 1 juli varje år får alla vuxna rätt till ett allmänt tandvårdsbidrag som betalas ut av Försäkringskassan direkt till den behandlande tandläkaren eller tandhygienisten. Från januari 2019 får du som är mellan 24 och 29 år eller över kronor om året. Är du mellan 30 och 64 år får du 300 kronor om året.