:

Hur fungerar smart lampa?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar smart lampa?
  2. Vad behövs för smart belysning?
  3. Vad är smart belysning?
  4. Hur fungerar Dali styrning?
  5. Vilka smarta lampor?
  6. Är Philips hue värt pengarna?

Hur fungerar smart lampa?

Lamporna har någon form av trådlös uppkoppling och kan styras via mobilen. Vissa lampor kräver att du har en styrenhet, ofta kallad hub, som är inkopplad till ditt nätverk hemma. ... Förutom att du kan fjärrstyra dem kan du med många smarta lampor-system även schemalägga när de ska slås på och av.

Vad behövs för smart belysning?

Smarta lampor har samma standardsocklar som vanliga lampor så det är bara att skruva i dem där du vill att de ska sitta. Det andra du behöver är ett wifi-nätverk. Det finns några olika tillverkare och lösningar på marknaden som fungerar på olika sätt. Den största och mest kända är nog Philips och deras Hue-system.

Vad är smart belysning?

Med smart belysning kan du enkelt och effektivt styra din belysning. De smarta ljuskällorna fungerar med dina befintliga uttag och med din telefon kan du få full kontroll över belysningen. Det har aldrig varit enklare att skapa den rätta atmosfären i ditt hem, eller att anpassa belysningen till dina aktiviteter.

Hur fungerar Dali styrning?

DALI använder ett enkelt kablage genom vilket en dubbelriktad digital signal överförs mellan samtliga enheter i systemet. HF-don, manöverpaneler, sensorer och programmeringsenheter som ansluts till varandra kommunicerar inbördes. “Intelligensen” är distribuerad, (läs lagrad) i systemets olika ingående delar.

Vilka smarta lampor?

  • IKEA Trådfri Gateway Kit LED17K E27 11W 2-pack (Dimbar) Spara produkten till en lista. ...
  • Philips Hue White and Color Ambiance Starter Kit Switch E27 10W 3-pack (Dimbar) ...
  • TP-Link LB100 LED E27 7W (Dimbar) ...
  • Lifx Mini White 2700K 800lm E27 9W (Dimbar) ...
  • Clas Ohlson WiFi Smart Bulb 806lm E27 8,5W (Dimbar)

Är Philips hue värt pengarna?

Det jag verkligen gillar med Hue är ett par saker. Dels så kan man styra enskilda lampor, dvs man kan göra systemet mer fingranulärt. Jag kan exempelvis välja att bara ha en av tre lampor tänd i takbelysningen och sedan kan jag dimma den dessutom.