:

Vilken regel till innervägg?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken regel till innervägg?
  2. Är det svårt att sätta upp en vägg?
  3. Hur tjock är en regel?
  4. Hur långt är det mellan reglar?
  5. Vilket material till innervägg?
  6. Hur gör man innervägg?
  7. Hur mycket kostar det att sätta upp en vägg?
  8. Hur tunn kan man göra en vägg?
  9. Hur tjock är en vanlig innervägg?
  10. Hur tjock är en isolerad innervägg?

Vilken regel till innervägg?

Särskilda krav för innervägg mot våtrum Kraven som ställs då är att väggen ska bestå av reglar med minsta dimension 45 x 70 mm, i trä eller stål, som sätts med ett C/C-mått på max 45 cm. Vidare ska väggen, på våtrumssidan, kläs med minst 15 mm tjock konstruktionsplywood och därefter lämplig våtrumsskiva.

Är det svårt att sätta upp en vägg?

Är bara golvytan stor nog är det oftast lätt att ordna den saken. Med hjälp av en enkel mellanvägg kan du dela ett större rum i två halvor. Det är långt ifrån ett så stort och komplicerat arbete som man kan tro. Med god planering kan väggen faktiskt vara på plats inom bara ett par dagar.

Hur tjock är en regel?

Reglarnas tjocklek brukar vara 45 mm. Det är ett lämpligt mått för att två skivor ska kunna mötas och spikas på samma regel. Vid industriell tillverkning kan 34 mm tjocka reglar förekomma. I konstruktioner med stabiliserande funktion ska reglarnas tjocklek vara minst 45 mm.

Hur långt är det mellan reglar?

Avståndet mellan reglarna mäts från centrum till centrum och kallas för c-avstånd. Centrumavståndet är oftast 600 mm i väggar, eller 1200 mm när det gäller takbjälkar. ISOVERs skivor och rullar är anpassade för att passa dessa standardmått.

Vilket material till innervägg?

En innervägg kan se ut på många olika sätt beroende på vilket material man använder och i vilken typ av utrymme man befinner sig. Den absolut vanligaste väggkonstruktionen består dock oftast av en regelstomme i trä eller plåt, isolering, plywood eller OSB-skiva och ett lager gips.

Hur gör man innervägg?

Bygga innervägg

  1. Markera väggens placering på golvet. ...
  2. Syll och hammarband. ...
  3. Väggreglar. ...
  4. Avståndet mellan reglarna bestäms av hur breda gipsskivor du ska använda. ...
  5. Förstärk med kortlingar. ...
  6. Över dörröppningen ska en vertikal kortling sättas. ...
  7. Förbered för eldragningar.

Hur mycket kostar det att sätta upp en vägg?

ladspin. Fick nedanstående offert för att sätta upp en innervägg (utan dörr) på ca 3,5 m längd och 2,5 m höjd. Totalt arbetskostnad inkl. moms efter preliminärat ROT-avdrag 7 250 kr.

Hur tunn kan man göra en vägg?

En gipsskiva är väl ca 1cm tjock, så då är man ju uppe i 45+2*10+2*10=85 mm. Har väl önsketänkt att man skulle kunna få det tunnare än så... En gips är 13mm så med enkelgips och 45 regel hamnar du på 71mm och dubbelgips på 97mm.

Hur tjock är en vanlig innervägg?

Konstruktionstjocklekar

Tjocklekar hos träkonstruktioner
KonstruktionUngefärlig tjocklek mm
Yttervägg med fasadmurverk400
Mellanvägg, bärande150
Mellanvägg, rumsskiljande100

Hur tjock är en isolerad innervägg?

En 95 mm träregelvägg som isoleras med 95 mm ISOVER Easy Träregelskiva kommer du att uppleva som mer än dubbelt så tyst som en oisolerad vägg! För att förbättra väggens ljudreducerande egenskaper bör reglarna sluta tätt mot golv, vägg och tak.