:

Hur skaffar man SL-kort?

Innehållsförteckning:

  1. Hur skaffar man SL-kort?
  2. Hur länge gäller blå SL-kort?
  3. Hur kan man se hur mycket pengar man har på SL kortet?
  4. Var byter man SL kort?
  5. Vad är reskassa SL?
  6. Kan man spärra SL kort?
  7. Hur får man grönt SL kort?
  8. Hur länge gäller SL biljett reskassa?
  9. Hur länge gäller en SL resa?

Hur skaffar man SL-kort?

Biljetten köper du i en SL Access-automat, som finns på tunnelbane- och pendeltågsstationer, samt på en del andra ställen i SL-trafiken. Du kan välja att skriva ut den på papper eller ladda den på ett SL Access-kort. Biljett laddad på ett SL Access-kort gäller i 75 minuter från det att du börjar använda den.

Hur länge gäller blå SL-kort?

Kortet introduceras sannolikt i höst, för de kunder som vill använda det. 2023 ersätter det slutgiltigt accesskortet, säger Henrik Palmér, ansvarig för biljettsystemet vid trafikförvaltningen. Sätten att betala för sig i SL-trafiken har ändrats radikalt på senare år.

Hur kan man se hur mycket pengar man har på SL kortet?

Med ResSaldo får du saldot direkt i telefonen.

  1. Läser kort från: SL, Västtrafik, Skånetrafiken, m. fl.
  2. Se saldot direkt i telefonen.
  3. Appen är gratis att ladda hem.
  4. Premium-version utan reklam.

Var byter man SL kort?

Att byta ut kortet är kostnadsfritt och görs hos ett SL-ombud eller i SL-center.

Vad är reskassa SL?

Reskassan är en funktion som finns på SL Access-korten som gör att du kan ladda på pengar på kortet. För dessa pengar kan du köpa enstaka zonbiljetter i SL-trafiken till rabatterat pris.

Kan man spärra SL kort?

Om du har registrerat ditt SL Access-kort på Mitt SL kan du få ett nytt kort om du förlorar det, förutsatt att du anmäler förlusten på Mitt SL eller ringer till SL:s kundtjänst. När du har gjort det är kortet spärrat.

Hur får man grönt SL kort?

Den 22 september börjar de gamla Accesskorten bytas ut mot nya gröna åkkort. Gröna kort kommer att blippas i gröna kortläsare. Kortet kan beställas hos SL och skickas då hem med posten. Det kan också hämtas i SL:s kundcenter vid T-centralen.

Hur länge gäller SL biljett reskassa?

Du får resa med en enkelbiljett tills du är framme vid din slutdestination även när resan tar längre tid än 75 minuter, så länge du inte gör något byte när 75 minuter har gått som kräver att du läser in biljetten igen.

Hur länge gäller en SL resa?

En biljett med reskassa är giltig 1 timme om resan omfattar en zon. Om resan omfattar två eller fler zoner är biljetten giltig i 2 timmar. Vid byte ”blippar” du ditt kort. Så länge övergångstiden inte löpt ut dras inga nya pengar från ditt kort.