:

Hur är sjukvården i Irak?

Innehållsförteckning:

  1. Hur är sjukvården i Irak?
  2. Hur är livet i Irak?
  3. Hur är det i Irak idag?
  4. Hur rikt är Irak?
  5. Vad är typiskt för Irak?
  6. Kan man åka till Irak?
  7. Hur är Irak?
  8. Är Irak?
  9. Kan man åka till Erbil?
  10. Hur är situationen i Irak idag?

Hur är sjukvården i Irak?

Säkerhetsläget i kombination med avsaknad av engelsktalande medicinsk personal samt svårigheter att lokalisera vårdinrättningar, gör det svårt att få tillgång till vård i landet.

Hur är livet i Irak?

Över en miljon är fortfarande på flykt inom landet och tvingas leva under svåra förhållanden. Irak ligger i mellanöstern och är hem för 37 miljoner människor. Landet har betydande oljeresurser men årtionden av instabilitet, väpnad konflikt och våld har haft en förödande inverkan på människors levnadsvillkor.

Hur är det i Irak idag?

Säkerhetsläget i Irak är fortfarande dåligt och kan försämras snabbt, också i den i allmänhet lugnare autonoma regionen Kurdistan. De irakiska säkerhetsstyrkorna har befriat landets territorium från terrororganisationen IS, men risken för terrorattacker kvarstår i hela landet.

Hur rikt är Irak?

Irak har världens femte största oljetillgångar. Landet har även gott om mineraler och bördig mark. Under 1970- och 1980-talen gjordes stora satsningar på utbildning och framtiden såg ganska ljus ut, rent ekonomiskt.

Vad är typiskt för Irak?

Invånarna är ojämnt fördelade över landet, som till stor del består av öken. En majoritet av befolkningen lever i det bördiga slättlandet längs floderna Eufrat och Tigris. Drygt tre fjärdedelar av Iraks invånare är araber. Den största etniska minoriteten är kurderna.

Kan man åka till Irak?

Irak - avrådan Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har UD den 7 januari 2020 beslutat om att ändra avrådan för Irak. ... Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från alla resor till Irak förutom till provinserna Dahuk, Arbil och Sulaymaniyah i den kurdiska regionen i Irak. Avrådan gäller tills vidare.

Hur är Irak?

Iraks befolkning ökar snabbt och fyra av tio irakier är under 15 år. Invånarna är ojämnt fördelade över landet, som till stor del består av öken. En majoritet av befolkningen lever i det bördiga slättlandet längs floderna Eufrat och Tigris. Drygt tre fjärdedelar av Iraks invånare är araber.

Är Irak?

Irak (arabiska: العراق, al-'airaaq; kurdiska: Êraq; efter arabiska araq, 'grönskande', eller Uruk), formellt Republiken Irak, är en republik i Mellanöstern i sydvästra Asien. Landet gränsar till Saudiarabien och Kuwait i söder, Turkiet i norr, Syrien i nordväst, Jordanien i väst och mot Iran i öst.

Kan man åka till Erbil?

Irak - avrådan Följande avrådan gäller: Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från alla resor till Irak förutom till provinserna Dahuk, Arbil och Sulaymaniyah i den kurdiska regionen i Irak. Avrådan gäller tills vidare.

Hur är situationen i Irak idag?

Säkerhetsläget i Irak är fortfarande dåligt och kan försämras snabbt, också i den i allmänhet lugnare autonoma regionen Kurdistan. De irakiska säkerhetsstyrkorna har befriat landets territorium från terrororganisationen IS, men risken för terrorattacker kvarstår i hela landet.