:

Får barn gå på bio med vuxen?

Innehållsförteckning:

  1. Får barn gå på bio med vuxen?
  2. Får man se på bio?
  3. När får man gå in i biosalongen?
  4. Hur bokar man bio?
  5. Är det åldersgräns på bio?
  6. Vad innebär åldersgräns 11 år?
  7. Hur många får gå på bio?
  8. Vad innebär syntolkning på bio?
  9. Vilken åldersgräns är det på filmen It?

Får barn gå på bio med vuxen?

Från och med 11 års ålder kan man i vuxens sällskap se filmer med 15-årsgräns. Som vuxen räknas den som fyllt 18 år och är myndig. 15-årsgränsen betyder att en film har bedömts kunna vara till skada för välbefinnandet för barn under 15 år, inte att filmen är lämplig att ses av en 11-åring i sällskap med en vuxen.

Får man se på bio?

Barntillåten: Får ses på bio av alla oavsett ålder. Från 7 år: Får ses på bio av barn som fyllt 7 år. Från 11 år: Får ses på bio av barn som fyllt 11 år. Från 15 år: Får ses av personer som fyllt 15 år.

När får man gå in i biosalongen?

Vad innebär åldersgränserna på filmerna som visas på bio? 15-årsgräns - du måste ha fyllt 15 år för att se filmen utan en vuxen. Tillsammans med en vuxen är filmen tillåten från 11 år.

Hur bokar man bio?

Biljetten scannas i din mobil på biografen. När du köper biljett på www.svenskabio.se, www.filmstaden.se eller i Filmstadens app får du en köpbekräftelse till din e-postadress. Din e-biljett hittar du i telefonen genom att klicka på länken ”Se dina biljetter” i bekräftelsemailet eller i bifogad pdf.

Är det åldersgräns på bio?

Det är Statens Medieråd som fastställer om en film skall få en lägre åldersgräns än 15 år för offentlig visning. De kan då bestämma åldergränserna: Barntillåten, 7, 11 eller 15 år. Om filmen inte är granskad får den åldergränsen 15 år.

Vad innebär åldersgräns 11 år?

11-årsgräns innebär att man, för att se på filmen utan vuxet sällskap, måste fyllt 11 år. I vuxens sällskap är det tillåtet att se filmen från 7 års ålder. 7-årsgräns innebär att man, för att se på filmen utan vuxet sällskap, måste fyllt 7 år. I vuxens sällskap är filmen barntillåten.

Hur många får gå på bio?

I linje med de rådande restriktionerna kan vi välkomna 50 personer per salong.

Vad innebär syntolkning på bio?

Syntolkning innebär att filmens handling och visuella miljöer beskrivs på svenska, så att personer med synnedsättning kan ta del av allt som händer i en film. Syntolkning på svenska finns till både svenska och utländska filmer. Ljudspåren går att nå via kostnadsfria appar på din smarta mobiltelefon eller surfplatta.

Vilken åldersgräns är det på filmen It?

Grundfakta

OriginaltitelIt
ProduktionslandUSA
ÅldersgränsTillåten från 15 år
DialogspråkEngelska
Sverigepremiär2017-09-13