:

När öppnar sen anmälan antagning?

Innehållsförteckning:

  1. När öppnar sen anmälan antagning?
  2. Hur ofta kommer man in på sen anmälan?
  3. När är sista ansökningsdag till högskolan 2021?
  4. När öppnar sen anmälan Lund?
  5. Vad menas med öppen för sen anmälan?
  6. Hur länge kan man ändra anmälan?
  7. Varför är vissa utbildningar öppen för sen anmälan?

När öppnar sen anmälan antagning?

De flesta universiteten och högskolorna har öppet för sen anmälan efter att sista datumet har passerat. Men en del av skolorna öppnar inte för sen anmälan förrän efter att det första antagningsbeskedet blivit publicerat. Detta sker vanligtvis i juli för dig som tänkt studera höstterminen 2021.

Hur ofta kommer man in på sen anmälan?

Sena anmälningar handläggs löpande. Observera att det kan dröja ända fram till terminsstart innan du får besked. Har du blivit struken från en utbildning du sökt i tid för att du är obehörig, men nu är behörig, kan du göra en återanmälan. Du kan bara göra en återanmälan till utbildningar som är öppna för sen anmälan.

När är sista ansökningsdag till högskolan 2021?

Anmälan till höstterminen 2021 (andra antagningsomgången)

15 marsWebbanmälan öppnar på antagning.se och universityadmissions.se
15 aprilSista anmälningsdag, anmälan stängs
3 majSista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse*

När öppnar sen anmälan Lund?

De kurser och program som kan komma att få platser kvar efter urvalen öppnar för sen anmälan tidigast 13 juli respektive 13 december. Du som gör en sen anmälan kommer att rangordnas efter dem som sökt i tid, utifrån det datum då du uppfyller behörighetskraven för den utbildning du har sökt.

Vad menas med öppen för sen anmälan?

Utbildningar stängs för anmälan efter sista anmälningsdag, men utbildningar med lediga platser öppnas senare för sen anmälan. Dessa utbildningar är märkta "Öppen för sen anmälan" på Antagning.se.

Hur länge kan man ändra anmälan?

Lång anmälningsperiod Den som är ute i god tid kan gå in och ändra sin anmälan genom att lägga till, stryka och ändra rangordning fram till sista anmälningsdag. Anmälningsperioden är 30 dagar, så det går att undvika "fort och fel". Till vissa utbildningar finns ibland möjlighet att göra en sen anmälan.

Varför är vissa utbildningar öppen för sen anmälan?

Behandlas bara om det finns platser kvar Att du fått ett reservnummer betyder inte att du antagits till utbildningen. Det är alltså bara om det finns lediga platser på en utbildning som du kan få plats. Förutsättningen är att du har de förkunskaper som krävs - att du är behörig till den utbildning det gäller.