:

Hur lång tid tar det att sätta in en tandställning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur lång tid tar det att sätta in en tandställning?
  2. Vad är en tandställning gjord av?
  3. Vad händer efter tandställning?
  4. Hur ofta ska man spänna tandställning?
  5. Hur får man tandställning snabbt?

Hur lång tid tar det att sätta in en tandställning?

Behandlingstiden beror på hur stor avvikelse du har. En behandling tar i de flesta fall ett och ett halvt till två år med fastsittande tandställning.

Vad är en tandställning gjord av?

En tandställning som sitter fast används för att flytta tänderna. Den kan se ut på olika sätt och vara placerad på framsidan eller insidan av tänderna. Fast tandställning är den vanligaste formen av tandställning. Den består av fästen (brackets), som med hjälp av composit klistras på tänderna.

Vad händer efter tandställning?

Vad händer efter att man har tagit av tandställningen? Efter att tandregleringen är klar måste bettet stabilisera sig. Därför måste man oftast sätta fast en tunn tråd på baksidan av framtänderna eller sova med en liten skena för att tänderna inte ska flytta sig tillbaka. Denna tandställning kallas för retainer.

Hur ofta ska man spänna tandställning?

Hur ofta behöver man gå på kontroll? Var 6-8:e vecka bör du gå till tandläkaren för att få tandställningen kontrollerad och justerad. Att reglera tänderna är en långsamt process. Det är viktigt att du inte försöker skynda på regleringen genom att själv spänna tråden oftare, det kan skada tänderna.

Hur får man tandställning snabbt?

Innan du får tandställning gör specialisten en noggrann undersökning av bettet, käkarna och ansiktet. Då tas röntgenbilder av tänder och käkar. Med en mjuk massa tas även ett avtryck av dina tänder eller så skannas bettet in med en kamera. Med hjälp av detta tillverkas sedan en modell av dina tänder.