:

Hur mycket skatt dras på milersättning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket skatt dras på milersättning?
  2. Hur fyller man i skattedeklarationen arbetsgivaravgifter?
  3. Vad täcker Milersättningen?
  4. Hur deklarera sjuklön?
  5. Hur mycket får man tillbaka på Milersättningen?

Hur mycket skatt dras på milersättning?

Hur mycket du kan dra av för dina resor beror på vilket transportslag du använder. För bilresor är det möjligt att dra av 18,50 kronor per mil. Om du har förmånsbil är avdraget 9,50 kronor för bensindrivna bilar, ladd hybrider och elbilar och 6,50 kronor för dieselbilar.

Hur fyller man i skattedeklarationen arbetsgivaravgifter?

Under fliken betalningsmottagare redovisar du uppgifter per person i arbetsgivardeklarationen, så kallade individuppgifter. När du lägger till en betalningsmottagare kan du välja en mall med förvalda rutor, till exempel Ersättning som är underlag för arbetsgivaravgifter, eller visa alla rutor.

Vad täcker Milersättningen?

Arbetsgivaren kan ersätta dig med 18:50 kronor per körd tjänstemil skattefritt. Detta är ett schablonbelopp som skatteverket har fastställt och som är tänkt att täcka utgifter för bensin och andra kostnader som tillkommer, till exempel slitage.

Hur deklarera sjuklön?

Du som arbetsgivare ska betala ut sjuklön till dina anställda precis som vanligt. Som arbetsgivare lämnar du varje månad in en arbetsgivardeklaration till Skatteverket och fyller i sjuklönekostnaden. Skatteverket meddelar i sin tur Försäkringskassan om dina sjuklönekostnader och lönekostnader.

Hur mycket får man tillbaka på Milersättningen?

Är du anställd på ett företag och kör din egen bil i olika sammanhang under tjänst så har du rätt att en utbetalning på 18.5kr/ körd mil från din arbetsgivare. Denna summa är ett så kallat schablonbelopp beräknat enligt Skatteverket. De 18.5kr som gäller är skattefria för företaget.