:

Hur vi som individer påverkas av att ingå i en grupp?

Innehållsförteckning:

  1. Hur vi som individer påverkas av att ingå i en grupp?
  2. Vad är utmärkande för en grupp?
  3. Vilka olika roller kan man ha i en grupp ge exempel?
  4. Vad är en grupp Vilka funktioner fyller den?
  5. Vad menas med att en människa kan ha olika roller?

Hur vi som individer påverkas av att ingå i en grupp?

Gruppens storlek, ju större desto större är sannolikheten att en person påverkas. Hur viktig gruppen är för oss, i en grupp som vi vill vara med i är det viktigare för oss att vi gör ”rätt”. När man inte har någon nära allierad/vän i gruppen.

Vad är utmärkande för en grupp?

Gruppen definieras av medlemmarnas gemensamma mål och normer. Den kan också kännetecknas av deras snarlika sociala status (se nedan). Se även referensgrupp. Självstyrande grupp – exempel kan vara ett kollegium/arbetslag som via delegering hanterar en stor mängd ansvar och befogenheter.

Vilka olika roller kan man ha i en grupp ge exempel?

En person spelar olika roller i olika grupper – till exempel syster, dotter, arbetskompis, klasskompis, elev, och så vidare. Rollerna hjälper oss att veta hur vi bör agera i det sociala samspelet. Det gör det enklare. Inom grupper finns det ofta olika roller som clownen, ledaren, den tyste, budbäraren, och så vidare.

Vad är en grupp Vilka funktioner fyller den?

En grupp kan definieras som ett antal människor som alla känner samhörighet med varandra på något sätt. Människan är en social varelse och hon ingår i flera grupper i sitt liv. Det kan handla om skolklassen likväl som ett politiskt parti eller familjen. ... Grupper nybildas, omstruktureras och upphör hela tiden.

Vad menas med att en människa kan ha olika roller?

Individer anpassar sina roller utifrån vilken social situation de befinner sig i. Det kan visas att rollen bestämmer en individs beteende i gruppen i större utsträckning än personlighetsfaktorer, men den är flyktigare och mera bestämd av situationen än personligheten.