:

Är Postafen bra?

Innehållsförteckning:

  1. Är Postafen bra?
  2. Hur många Postafen kan man ta?
  3. När ska man ta Postafen gravid?
  4. Kan man krossa Postafen?
  5. Kan man dö av Postafen?
  6. Vad händer om man tar två Postafen?

Är Postafen bra?

TLV anser att Postafen används för att behandla icke bagatellartade tillstånd och att Postafen är ett angeläget behandlingsalternativ vid åksjuka, illamående vid graviditet och illamående som orsakats av opioider, exempelvis morfin.

Hur många Postafen kan man ta?

Vuxna och ungdomar över 12 år: 1 tablett 2 gånger dagligen. Dosreduktion kan krävas om Postafen används tillsammans med andra läkemedel som dämpar det centrala nervsystemet, med läkemedel som har antikolinerga egenskaper eller med MAO-hämmare (se Interaktioner).

När ska man ta Postafen gravid?

Meklozin (Postafen) är att betrakta som ett säkert läkemedel till gravida. Den ändring av Fasstexten som nyligen har skett, beror inte på att nya data har tillkommit. Det finns därmed ingen anledning att ändra nuvarande rekommendationer för användning av meklozin under graviditet.

Kan man krossa Postafen?

Hur du använder Postafen Tabletten kan delas i två lika stora doser. Postafen har inte undersökts i kliniska studier på barn. Vid åksjuka ges dosen 1 timme före avresa och därefter var 12:e timme om resan varar längre än 12 timmar.

Kan man dö av Postafen?

En överdosering av Postafen kan orsaka följande symtom: Vidgade pupiller, ansiktsrodnad, muntorrhet, hallucinationer, svårighet att koordinera rörelser, darrningar, psykos, förhöjd kroppstemperatur, högt eller lågt blodtryck, påverkan på hjärtrytmen, dåsighet, koma eller upphetsning, kramper, depression.

Vad händer om man tar två Postafen?

Om du använt för stor mängd av Postafen Om du fått i dig för stor mängd läkemedel eller om t ex ett barn fått i sig läkemedlet av misstag kontakta läkare, sjukhus eller Giftinformationscentralen (tel 112) för bedömning av risken samt rådgivning.