:

Hur fungerar en homeplug?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar en homeplug?
  2. Hur fungerar en gigabit switch?
  3. Hur fungerar en splitter?
  4. Vad är Managed Switch?
  5. Varför behövs en Bredbandsswitch?

Hur fungerar en homeplug?

En homeplug-enhet har en eller flera nätverkskontakter samt en jordad eller ojordad stickpropp (elkontakt). Homeplug-enheten tar den nätverkskabelburna nätverkssignalen och omvandlar den till en radiosignal som skickas ut på elkablarna. Homeplug-enheter har en eller flera nätverksportar och en stickpropp (elkontakt).

Hur fungerar en gigabit switch?

Switchen fungerar förenklat som ett grenuttag för nätverk. Switchar finns med två olika hastigheter på nätverksporten, de finns i 100 Mbit/s-utförande och 1 Gbit/s-utförande (även kallade gigabitswitchar). ... En switch har ingen möjlighet att kommunicera med externa nätverk som internet, då behövs en router.

Hur fungerar en splitter?

Vad är en split / splitter? En split är en ”intelligent” förgrenare. Alltså en liten låda med en ingång och två eller flera utgångar. En ”äkta” split innehåller alltid en signalförstärkare som gör att man minst bibehåller signalen i samma skick på utgångarna, som den var på ingången.

Vad är Managed Switch?

Vad är en managerad/managed switch En managed/managerad nätverksswitch är en konfigurerbar switch, vilket ger större flexibilitet och kapacitet än en unmanaged switch. ... En managed switch är i allmänhet en fristående enhet och inte sammanbyggd med en router.

Varför behövs en Bredbandsswitch?

Intenoswitchen är en s k bredbandsswitch, den separerar de VLAN som TV och telefoni distribueras i. Och tjänsterna lämnas av i separata portar, som du skriver. Men WLAN är inte aktuellt i Intenoswitchen eftersom det är något man använder i det lokala nätverket, efter routerfunktionen.