:

Kan man gå till vilken närakut som helst?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man gå till vilken närakut som helst?
  2. Vad är skillnaden mellan akut och närakut?
  3. Vilka närakuter har röntgen?
  4. Vad är Husläkarjour?
  5. Vad betyder närakuten?
  6. När ska man besöka MVC första gången?
  7. När ska man skriva in sig på BVC?

Kan man gå till vilken närakut som helst?

Sjuksköterskorna på 1177 Vårdguiden kan ge dig råd om du får bäst hjälp hos en närakut, akutmottagning på sjukhus, eller om du bör vända dig till din vårdcentral eller husläkarjour. Närakuten är till för dig som behöver mer akut vård än din vårdcentral eller husläkarjour kan erbjuda.

Vad är skillnaden mellan akut och närakut?

Närakuten är en akutmottagning, fast utan akutmottagningens alla resurser, konstaterar Katrin Hruska. Akutmottagningen har exempelvis upparbetade spår för vissa patientgrupper, som dem med svullna ben, och ett visst antal tider till fyslab för vidare remittering.

Vilka närakuter har röntgen?

Följande närakuter har tillgång till röntgen och laboratorium för provtagning:

  • Närakut Danderyd.
  • Närakut Handen.
  • Närakut Haga.
  • Närakut Hötorget.
  • Närakut Järva.
  • Närakut Nacka.
  • Närakut Norrtälje.
  • Närakut Sollentuna.

Vad är Husläkarjour?

Husläkarjouren kompletterar de vanliga Husläkarmottagningarna utanför kontorstid och tar i alla åldrar emot akut sjukdomar och skador som inte behöver mer avancerade sjukvårdsresurser.

Vad betyder närakuten?

På länets närakuter kan vuxna och barn i alla åldrar få hjälp med akuta sjukdomar och olycksfall som inte är livshotande. Till exempel misstänkta frakturer, hjärnskakning, större sårskador, misstänkt propp i ben och akuta allergiska problem.

När ska man besöka MVC första gången?

Vecka 5-12 – inskrivningsbesök/hälsosamtal Under det här besök blir du också erbjuden att få information om fosterdiagnostik. Du kan logga in här på 1177.se och välja din barnmorskemottagning.

När ska man skriva in sig på BVC?

Inskrivningen på barnmorskemottagningen sker oftast i graviditetsvecka åtta till tolv men ibland tidigare, och vid inskrivningssamtalet är det bra om din partner är med. På inskrivningstiden får ni sedan träffa en barnmorska som förhoppningsvis blir den barnmorska som följer er under graviditeten.