:

Kan man köpa Inolaxol utan recept?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man köpa Inolaxol utan recept?
  2. Finns Inolaxol?
  3. Finns Inolaxol på något apotek?
  4. Vad kan jag ta istället för Inolaxol?
  5. Vad kan ersätta Inolaxol?
  6. Varför kan man inte köpa Inolaxol?
  7. När finns Inolaxol igen?
  8. Vad har hänt med Inolaxol?
  9. Var finns Inolaxol pulver?

Kan man köpa Inolaxol utan recept?

Receptfritt läkemedel. Läs alltid bipacksedeln innan användning.

Finns Inolaxol?

Inolaxol är ett gluten- och sockerfritt volymökande medel (bulkmedel) som normaliserar tarmfunktionen vid såväl hård som lös avföring. Inolaxol innehåller växtfibrer som sväller i vätska och ökar tarminnehållets volym. Härigenom stimuleras tarmens rörelser på samma sätt som av fiberrik kost.

Finns Inolaxol på något apotek?

Köp Inolaxol Oralt pulver i dospåse 50 styck på Kronans Apotek.

Vad kan jag ta istället för Inolaxol?

I andra hand rekommenderas laktulos (Laktulos, Duphalac) samt makrogol + elektrolyter (Lacrofarm, Laxido, Movicol med flera) till både vuxna och barn. Om ovanstående inte ger nöjaktigt resultat kan natriumpikosulfat (Cilaxoral) eller laurylsulfat (Microlax) läggas till.

Vad kan ersätta Inolaxol?

Inolaxol granulat och pulver i flaska tillhandahålls inte längre. Ett ersättningsalternativ kan vara bulkmedlet Vi-Siblin (ispaghula) eller Vi-Siblin S (sockerfri, sötad med sorbitol). Ketogan Novum (ketobemidon) inj 5 mg/ml finns åter i lager.

Varför kan man inte köpa Inolaxol?

Inolaxol (sterkuliagummi) för behandling av förstoppning får inte ett högre pris. Villkoren för en prishöjning är inte uppfyllda. Företaget som marknadsför Inolaxol, som används för att normalisera tarmfunktionen vid såväl hård som lös avföring, har ansökt om ett högre pris för samtliga förpackningar av läkemedlet.

När finns Inolaxol igen?

Granulat i dospåse: 50 st är restnoterat och förväntas åter .

Vad har hänt med Inolaxol?

Inolaxol i flaska för pulver och dosgranulat finns inte längre att tillgå. Förpackningar med dospåsar för pulver och granulat återstår och finns i storlekarna 50 st/förpackning och 100 st/förpackning. Observera att 200-förpackningen för dosgranulat inte heller längre finns att tillgå.

Var finns Inolaxol pulver?

Inolaxol oralt pulver dospåse 100 st - Apotek Hjärtat.