:

Hur förvarar man nässlor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur förvarar man nässlor?
  2. Hur förvara brännässlor?
  3. Hur skörda nässlor?
  4. Vad använder man brännässlor till?
  5. Hur länge håller nässlor?
  6. Kan man frysa in brännässlor?

Hur förvarar man nässlor?

Torka nässlor genom att plocka hela stjälkar och lägga dem på papper eller kökshandduk. De ska stå torrt och varmt, inte i direkt solljus. När de är helt snustorra repar man bladen från stjälkarna och förvarar dem i mörka burkar.

Hur förvara brännässlor?

Förvaring av torkad nässla Torkade nässlor ska förvaras mörkt och svalt i papperspåse eller glasburk.

Hur skörda nässlor?

Plocka späda nässlor, eller möjligen toppen på lite större nässlor (undvik de största) genom att knipsa av nässlorna med tummen och pekfingret. Genom att använda handskar slipper du att bränna dig. Många föredrar att använda sax eller kniv, men jag tycker att det är minst lika lätt att dra/knipsa av nässlorna.

Vad använder man brännässlor till?

Utmärkt att använda som bas i gröna drinkar, som te, på morgonfilen, i bröd och kakor eller i barnens favoritsmoothies. Och mixa till ett fint pulver i en matberedare. Bortsett från järn innehåller nässlor också en rad olika mineraler. Karoten (ett förstadium till A-vitamin), vitamin A och vitamin C.

Hur länge håller nässlor?

Det går utmärkt att förvälla och frysa in bladen i lagom stora portioner så håller de sig ett helt år. Tänk bara på att inte plocka nässlor på kvävegödslad mark eftersom de lätt kan ta upp och lagra skadliga nitrater. Nässlor innehåller bland annat stora mängder vitamin A och C, samt järn, magnesium och kalcium.

Kan man frysa in brännässlor?

Tips för att plocka Det blir ca 80 gram blad. Dessa förväller du och kokar. Men du kan såklart förvälla så mycket eller litet du vill och det som blir över kan du frysa in. Godast är de nyutslagna bladen från nässlor på våren.