:

Finns Åhléns utanför Sverige?

Innehållsförteckning:

  1. Finns Åhléns utanför Sverige?
  2. Vem äger Åhléns City?
  3. Var låg Åhléns första centrallager?
  4. Vad hette Åhléns innan?
  5. Hur många Åhléns butiker finns det i Sverige?
  6. Har Åhléns fri frakt?
  7. När öppnade Åhléns Uppsala?
  8. Varför grundades Åhléns?
  9. När startade Åhléns ehandel?
  10. När blev Tempo Åhléns?

Finns Åhléns utanför Sverige?

Vi är ett dotterbolag till Åhlens och vi har funnits sedan 2018. Idag har vi 6 varuhus och med Väla blir vi 7 varuhus. De övriga ligger i Västerås, Norrköping, Södertälje, Sundsvall och Örebro – samt en mindre pop up i Sickla utanför Stockholm.

Vem äger Åhléns City?

1988. Åhléns köps av Axel Johnson AB, som ägs av Antonia Ax:son Johnson med familj. 1994.

Var låg Åhléns första centrallager?

Flexibilitet för framtidens behov har varit ledorden i designen av Åhléns nya centrallager – som ska serva den växande e-handeln och varuhusen parallellt. Foto Åhléns. Åhléns har haft sitt centrallager på Dåntorpsvägen i Jordbro sedan 1962, och när flyttlasset går 2022 blir det den första lagerflytten på 60 år.

Vad hette Åhléns innan?

1985: Alla Tempovaruhus byter namn till Åhléns, och företagsnamnet går från Tempo Åhléns AB till Åhléns AB. 1988: Åhléns ingår i Axel Johnsonkoncernen som ägs av Antonia Ax:son Johnson.

Hur många Åhléns butiker finns det i Sverige?

Åhléns är ett varuhus för alla. Företaget har 80 miljoner kunder varje år och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken med över 60 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens. se.

Har Åhléns fri frakt?

åhlens. se är utbudet av mode, skönhet och inredning ännu större. Handla online och få fri frakt och fri retur till vilket varuhus du vill.

När öppnade Åhléns Uppsala?

Åhléns AB är ett svenskt detaljhandelsföretag med huvudkontor på Ringvägen 100 i Stockholm, som ingår i Axel Johnsongruppen. Det grundades år 1899 av Johan Petter Åhlén och Erik Holm....Åhléns[redigera | redigera wikitext]

Åhléns AB
TypAktiebolag
HuvudkontorStockholm, Sverige
NyckelpersonerAnnica Hagen VD
Historia

Varför grundades Åhléns?

Åhléns grundades 1899 och är idag Sveriges enda kvarvarande varuhuskedja, där hållbarhetstanken genomsyrar allt man gör. För att kunna behålla sin starka position arbetar Åhléns ständigt med att förbättra, förenkla och förgylla livet för sina kunder.

När startade Åhléns ehandel?

se. På Åhléns hittar man en smart mix av prisvärda produkter och lösningar på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns grundades 1899 och är idag Sveriges enda kvarvarande varuhuskedja, där hållbarhetstanken genomsyrar allt man gör....Åhléns.

Genomsnittligt antal anställda:1 691
Ägarandel:100%

När blev Tempo Åhléns?

Turitz tvingades 1941 överlämna ledningen för varuhuskedjan till Nordiska kompaniet och Stockholms Enskilda Bank. 1978 slogs EPA-varuhusen (då ett 100-tal med 12 000 anställda och en försäljning på 3 miljarder kr) samman med Tempovaruhusen inom dåvarande NK-Åhléns, namnet ändrades till Tempo och senare till Åhléns.