:

Hur har fotbollen utvecklats?

Innehållsförteckning:

  1. Hur har fotbollen utvecklats?
  2. Vem kom på fotboll?
  3. Hur många människor i världen spelar fotboll?
  4. Vilket land kommer fotbollen ifrån?
  5. När började den moderna fotbollen?
  6. Hur fotbollen uppfanns?
  7. Varför skapades fotboll?
  8. Hur många aktiva fotbollsspelare finns det i Sverige?
  9. Hur många människor spelar fotboll?
  10. Varför uppfanns fotbollen?

Hur har fotbollen utvecklats?

Det är inte med säkerhet känt var fotboll ursprungligen kommer ifrån. Den äldsta dokumenterade formen av fotboll kommer från de stridande staternas tid i Kina (400-talet f.Kr. till 221 f.Kr.) och enligt Fifa - det internationella fotbollsförbundet - är det kineserna som "uppfunnit" fotbollsspelet.

Vem kom på fotboll?

Arkeologer har hittat tecken på att fotboll spelades i Kina redan på 300-talet före Kristus – med nät uppspända mellan bambustänger och en boll som var tillverkad av läder och fylld med fjädrar. Fotboll förekom i Frankrike under 1300-talet, eftersom man vet att kung Filip den långe utfärdade ett förbud mot fotboll då.

Hur många människor i världen spelar fotboll?

Fotboll benämns ofta som världens mest populära sport. Enligt internationella fotbollsförbundet Fifa spelar drygt 240 miljoner människor i 200 länder fotboll regelbundet. Fotbolls-VM som arrangeras vart fjärde år är det mest beskådade sportevenemanget i världen.

Vilket land kommer fotbollen ifrån?

Det är inte med säkerhet känt var fotboll ursprungligen kommer ifrån. Man har dock hittat tecken på att fotboll utövades i Kina redan för 2300 år sedan och enligt FIFA - det internationella fotbollsförbundet - är det kineserna som "uppfunnit" fotbollsspelet.

När började den moderna fotbollen?

Fotbollen historia är lång och brokig. Den moderna fotbollen fick sin början år 1863 i England när The Football Association in England eller The FA som den ofta kallas bildades. Detta var ett resultat av att rugbyn och fotbollen gick skilda vägar.

Hur fotbollen uppfanns?

Fotbollen har flera föregångare i till exempel Kina (spelet cuju från 400-talet f.Kr. spelades mellan två lag med målställningar och en läderboll) och i medeltidens Italien och Frankrike, men spelet etablerades på allvar i England under 1800-talets första hälft.

Varför skapades fotboll?

Den moderna fotbollen infördes på 1800 talet i England i Britiska internatskolor och ansågs som ett nyttigt spel då det härdade pojkar till riktiga gentlemän. På den tiden var fotbollen fortfarande inte lika utvecklat som idag utan mer som en blandning av dagens fotboll och rugby.

Hur många aktiva fotbollsspelare finns det i Sverige?

Svenska Fotbollförbundet bildades den 18 december 1904, och är Sveriges största specialidrottsförbund. Fotbollens föreningar har sammanlagt ungefär en miljon medlemmar av vilka cirka 600.000 aktiva spelare.

Hur många människor spelar fotboll?

Det finns omkring 600 fotbollsspelare i Dam- och Herrallsvenskan och dessa är enligt Svenska Fotbollförbundet (SvFF) att anse som professionella fotbollsspelare. 1 För att räknas som professionell fotbollsspelare krävs en ersättning för sitt utövande om minst 10 000 kr per år.

Varför uppfanns fotbollen?

Den moderna fotbollen infördes på 1800 talet i England i Britiska internatskolor och ansågs som ett nyttigt spel då det härdade pojkar till riktiga gentlemän. På den tiden var fotbollen fortfarande inte lika utvecklat som idag utan mer som en blandning av dagens fotboll och rugby.