:

Kan man fiska abborre med räka?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man fiska abborre med räka?
  2. Hur riggar man ett metspö?
  3. Vad kan man ha som Fiskbete?
  4. Kan man meta abborre med majs?
  5. Hur riggar man Kastmete?
  6. Vad agnar man med?

Kan man fiska abborre med räka?

Ta en stor mask och tryck igenom kroken på ett par ställen eller ta flera mindre maskar och tryck igenom kroken en gång, mitt på masken. Krokspetsen ska synas. Vanliga kokta räkor kan också funka.

Hur riggar man ett metspö?

Man riggar med ett flöte (som fungerar som en nappindikator), samt en lina under flötet med en krok i ändan. På kroken sätter man sedan något som fisken tros gilla, oftast mask. För att få ner betet under vattnet brukar man även fästa blyhagel på linan ca 1 dm från kroken.

Vad kan man ha som Fiskbete?

Mer metetips:

  • Välj krok efter betets storlek. När du vet vilken fisk du är ute efter kan du välja bete. ...
  • Använd rätt lina: både nylonlina och flätlinor fungerar till mete. ...
  • Tips på beten för mete: mask, maggot, larver, majskorn, deg, räka, bröd, fiskbitar, småfisk och boilies (speciella smaksatta degkulor)

Kan man meta abborre med majs?

Med maggot som agn får man många olika fiskarter, som mört, björkna, löja och sarv. Mask eller majs som agn kan ge fångst av braxen. Med hjälp av ett fisklexikon kan man lära sig artbestämma fångsten. Med Sportfiskarnas app Fisknyckeln i telefonen blir det ännu smidigare.

Hur riggar man Kastmete?

Den allra enklaste metesmetoden är flötmete, där du använder ett metspö riggat med flöte. Kastmete består av samma grunder som flötmetet, med skillnaden att man använder ett spinnspö med rulle, oftast en haspelrulle. Här kan du läsa mer om hur du kastar med haspelrulle.

Vad agnar man med?

I regel agnar man med maggot. Eftersom mormyskan är så liten och lätt behöver du använda ett speciellt spö med känslig topp och tunnare lina. Mormyska är bra för både små och stora fiskar av många arter, som abborre, regnbåge, röding, harr och sik. Rödingpimpel med klassiska rödingblänken.