:

Kan man Fröså vallmo?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man Fröså vallmo?
  2. Hur självsår sig vallmo?
  3. När och hur sår man vallmo?
  4. Vad gör man med vallmo?
  5. När Direktså vallmo?
  6. När så perenn vallmo?

Kan man Fröså vallmo?

ettåriga vallmo De ettåriga sorterna i papaversläktet kan man så på våren eller på hösten, som ju är den tid då de frösår sig naturligt. Vid höstsådd får man en lite tidigare blomning än om de sås på våren. För övriga ettåriga vallmosorter rekommenderas förodling inomhus i mars-april eller direktådd på våren.

Hur självsår sig vallmo?

Ettårig vallmo är lättodlad, tålig och sås direkt på växtplatsen när jorden har värmts upp under våren. Det finns många spännande arter och sorter att välja bland. Många ettåriga vallmor självsår sig gärna, vilket gör att de återkommer år efter år fast växten i sig vissnar ner efter en säsong.

När och hur sår man vallmo?

Vallmo passar väldigt bra att så mellan juni och april men jag tycker mig märka att de frön som hamnar i jorden under höst, vinter och tidig vår, oftast gror bättre än de man sår under april - maj.

Vad gör man med vallmo?

Den mesta vallmo som finns på marknaden i dag är frö ur vilka man utvunnit läkemedelsopium. Dock finns det små rester av opiater kvar i dessa frön och när nu EU står i begrepp att endast tillåta helt opiatfri vallmo till livsmedel öppnar sig nya möjligheter för nya vallmofröodlare som de i Östergötland.

När Direktså vallmo?

Vallmon kan direktsås både på våren och hösten.

När så perenn vallmo?

En del frön gror och andra inte. Det blir lite som ett lotteri, man vet inte var de kommer upp någonstans. Vallmo passar väldigt bra att så mellan juni och april men jag tycker mig märka att de frön som hamnar i jorden under höst, vinter och tidig vår, oftast gror bättre än de man sår under april - maj.