:

Kan en vanlig Monstera bli Variegata?

Innehållsförteckning:

  1. Kan en vanlig Monstera bli Variegata?
  2. Hur plantera Monstera Variegata?
  3. Hur snabbt växer Monstera stickling?
  4. Hur ska Monstera skötas?
  5. Vart växer Monstera Variegata?
  6. Hur planterar man en Monstera stickling?

Kan en vanlig Monstera bli Variegata?

Kanske har du sett ett foto på en växt som ser ut som en vanlig Monstera Deliciosa…men ändå inte. ... Den här växten kallas vanligtvis för Monstera Variegata och även fast bilder av den fyller våra flöden på sociala medier, är det inte en helt lätt att lyckas få tag på en…i alla fall inte till ett lågt pris.

Hur plantera Monstera Variegata?

Låt jorden torka upp mellan vattningarna. När du har fått hem din stickling och det är dags för plantering, eller om du har en växt som behöver planteras om till en större kruka, använd vanlig blomjord. Plantera gärna om din Monstera årligen för att ge den ny jord.

Hur snabbt växer Monstera stickling?

Stickling. Om du inte får sidoskott kan du föröka din monstera genom att skära av ett par blad och en del av stjälken från moderplantan och ställa i vatten. När nya rötter har vuxit fram, vanligtvis efter ett par veckor, är det dags att plantera den i en kruka med jord.

Hur ska Monstera skötas?

Monsteran trivs mycket bra om den får lite värme, har du golvvärme i huset är detta en optimal plats, annars är temperaturer mellan 18 och 23 grader generellt bra. Den vill också gärna ha fukt, du kan med fördel spraya växtens blad med vatten flera gånger om dagen.

Vart växer Monstera Variegata?

Monstera (Monstera deliciosa), även kallad Adams revben efter bladens form, är en växt i monsterasläktet inom familjen kallaväxter och är hemmahörande i Syd- och Mellanamerikas tropiska områden. Växten är en epifyt som klättrar på andra träd för att ta sig upp till solljuset och kan bli uppemot 10 meter hög.

Hur planterar man en Monstera stickling?

När 2-3 rötter har bildats är det dags att plantera sticklingen i jord. Börja med såjord, som inte innehåller så mycket näring. Det gör det lättare för de nya rötterna att växa ut. Beroende på hur hög sticklingen är bör man välja en lagom stor kruka, runt 9-10 cm i diameter är vanligt.