:

Hur får jag reda på min fastighetsbeteckning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får jag reda på min fastighetsbeteckning?
  2. Vem äger fastigheten Åland?
  3. Vilken adress har fastigheten?
  4. Var kan jag se mina pantbrev?
  5. Har jag fiskerätt på min fastighet?
  6. Vem äger fastigheten Finland?
  7. Hur hittar jag tidigare ägare till min fastighet?

Hur får jag reda på min fastighetsbeteckning?

Hur hittar man fastighetsbeteckning? Sök på kartor på Eniro.se eller Hitta.se med tomt-filtret, kolla i dina lånepapper eller köpehandlingar eller kontakta Lantmäteriet.

Vem äger fastigheten Åland?

För att få veta vem som äger en fastighet ska du känna till dess fastighetsbeteckning. När du känner till fastighetsbeteckningen kan du: via e-tjänsten köpa ett avgiftsbelagt lagfartsbevis. Av beviset framgår ägarens namn och födelsetid.

Vilken adress har fastigheten?

Det säkraste sättet att ta reda på information om sin egen fastighetsbeteckning är att kontakta Lantmäteriet, till exempel genom att logga in på Lantmäteriets gratistjänst “Min fastighet”, där du kan få se en tomtkarta över just din tomt, förutsatt att sådan finns tillgänglig, hur stor din tomt är, var dina tomtgränser ...

Var kan jag se mina pantbrev?

I Sverige är det Lantmäteriet som ansvarar för pantbrev och inteckningar. Lantmäteriet har information om vilka pantbrev som finns i din fastighet, och via ägararkivet (som är sammanhängande med Lantmäteriet) kan du också få uppgifter om vilka av pantbreven som är obelånade.

Har jag fiskerätt på min fastighet?

Via tjänsten Min fastighet kan du själv som fastighetsägare och privatperson ta del av den information som finns för just din fastighet. En utredning kan behöva göras för att ta reda på om det hör fiskerätt till en fastighet. Du kan läsa mer om beslutet, och var du som fastighetsägare istället kan vända dig. ...

Vem äger fastigheten Finland?

Uppgifter om alla fastigheter i Finland finns i Lantmäteriverkets register. Av registren framgår bland annat följande: fastighetens ägare. fastighetens läge.

Hur hittar jag tidigare ägare till min fastighet?

Via e-tjänsten Min fastighet kan du som står som ägare till en fastighet se de akter som är kopplade till din fastighet och finns i Lantmäteriets digitala arkiv. Det går också bra att kontakta vårt Kundcenter. I slutet av 1600-talet påbörjades inrättandet av lantmäterikontor i Sveriges residensstäder.