:

Hur Kittar man med Linoljekitt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur Kittar man med Linoljekitt?
  2. När är Linoljekitt Övermålningsbart?
  3. Kan man måla direkt på Linoljekitt?
  4. Hur gör man när man kittar fönster?
  5. Varför Linoljekitt?
  6. Kan man spackla med Linoljekitt?
  7. Hur länge håller Linoljekitt?
  8. Vilket Linoljekitt är bäst?
  9. Kan man måla direkt på kitt?
  10. Hur länge ska Linoljekitt torka innan målning?

Hur Kittar man med Linoljekitt?

Linoljekitt används som tätning mellan fönsterglas och bågar i trä. Bågen mättas först med linolja och sedan kittas den. Därefter ska det målas över inom 24 timmar. Om man inte hinner måla om inom denna tid får man vänta in målningen tills kittet torkat helt, det vill säga efter minst 2-3 veckor.

När är Linoljekitt Övermålningsbart?

Mandelgrens linoljekitt levereras alltid med en extra påse med krita för den sakens skull. Kittet är övermålningsbart direkt med linoljefärg, men en del tycker att det går bättre om man väntar tills ytan känns läderhård. En öppnad kittburk håller längre om kittet samlas ihop i botten.

Kan man måla direkt på Linoljekitt?

Måla tidigast efter 3 till 4 veckor. Uppfyller kraven för antikvarisk renovering. Bruksanvisning för linoljekitt: Vid applicering får kittet ej utsättas för hög temperatur eller solvärme, då det kan torka för snabbt med risk för skrynkligt skinn på ytan. Oljebaserat kitt påverkas olika beroende på färgtyp.

Hur gör man när man kittar fönster?

Kitta om fönster Lägg kittet med en kittspruta eller en kittkniv. Doppa kittkniven i vatten med diskmedel, för att förhindra att kitt ska fastna. Efter man placerat kittet ska man jämna ut ytan och ta bort överflödigt kitt. Tänk på att kittet ska vara jämnt och i samma vinkel runt hela fönstret.

Varför Linoljekitt?

Användningsområde: Linoljekitt används till reparation av kittfals på äldre fönster samt till kittning av nya fönster där man önskar ett traditionellt kitt. Vidhäftningen är mycket god till trä och glas.

Kan man spackla med Linoljekitt?

Produkten används för kittning av fönster, reparation av kittfals och till spackling av grundat trä såväl inne som ute. Kan också brukas till utspackling av spik- och skruvhål. Linoljekitt 682 binder tätt och är beskyddande på glas och trä. Kittet är tixotropiskt och lätt att arbeta med.

Hur länge håller Linoljekitt?

More videos on YouTube

ProduktDana Lim Åffa Linoljekitt
Densitet2,1kg/l
Temperaturområde-35°C till +90°C
TorktidHinna inom 1 vecka. Genomhärdad ca 1 år.
Hållbarhet24 månader, förvaras frostfritt

Vilket Linoljekitt är bäst?

Kan varmt rekommendera Dana lim Linoljekitt 682. Väldigt lättarbetat och väldigt hållbart!

Kan man måla direkt på kitt?

Om det kitt som används är ett rent linoljekitt måste övermålning ske antingen inom 24 timmar efter att man kittat eller så måste man vänta minst 2-3 veckor.

Hur länge ska Linoljekitt torka innan målning?

Ta bort överflödet med kniven. Kittet ska inte synas inifrån genom glaset. Låt kittet torka tills ytan blir tillräckligt stabil att måla, ca ett dygn. Innan man börjar måla med en ny pensel bör den tvättas med vatten och såpa och sedan oljas in med rå linolja.