:

Kan man ge Bravecto till valp?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man ge Bravecto till valp?
  2. Hur lång tid innan Bravecto verkar?
  3. Hur ger man Bravecto?
  4. Hur ofta ger man Bravecto?
  5. Är Bravecto bra?
  6. Vad används Bravecto till?
  7. Finns Bravecto till katt?

Kan man ge Bravecto till valp?

I frånvaro av tillgängliga data, bör läkemedlet inte ges till valpar yngre än 8 veckor och/eller till hundar som väger mindre än 2 kg. Läkemedlet ska inte administreras med kortare intervall än 8 veckor eftersom säkerheten för kortare intervall inte har undersökts.

Hur lång tid innan Bravecto verkar?

Effekten sätter in inom 8 timmar för fastsittande loppor (C. felis) och inom 12 timmar för fastsittande fästingar (I. ricinus). Det veterinärmedicinska läkemedlet kan användas som en del av behandlingsstrategin mot allergisk dermatit orsakad av loppor (flea allergy dermatitis FAD).

Hur ger man Bravecto?

ANVISNING FÖR KORREKT ADMINISTRERING Bravecto är en tuggtablett och tas frivilligt av de flesta hundar. Om tabletten inte tas frivilligt av hunden kan den också ges tillsammans med foder eller direkt i munnen. Hunden bör hållas under observation under administreringen för att säkerställa att tabletten sväljs.

Hur ofta ger man Bravecto?

Behandlingsschema: För optimal kontroll av loppangrepp bör det veterinärmedicinska läkemedlet administreras i intervall av 12 veckor. För optimal kontroll av fästingangrepp beror tidpunkten för upprepad behandling på fästingart.

Är Bravecto bra?

Hundägare larmar om att fästingmedlet Bravecto kan ge svåra biverkningar och i värsta leda till döden, men även om till exempel tikar som får missbildade valpar eller går tomma. Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har beslutat om en specialgranskning av medlet, rapporterar ATL.

Vad används Bravecto till?

För behandling av fästing- och loppangrepp hos hund. ... omedelbar och varaktig avdödande effekt på fästingar Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus och D. variabilis under 12 veckor. omedelbar och varaktig avdödande effekt på fästingar Rhipicephalus sanguineus under 8 veckor.

Finns Bravecto till katt?

För behandling av fästing- och loppangrepp hos katt. Detta läkemedel är en systemisk insekticid och akaricid, som ger omedelbar och bestående avdödande effekt mot loppor (Ctenocephalides felis) och fästingar (Ixodes ricinus) under 12 veckor.