:

Er Svalbard en kommune?

Innehållsförteckning:

  1. Er Svalbard en kommune?
  2. Er Svalbard norsk territorium?
  3. Er Spitsbergen og Svalbard det samme?
  4. Hva betyr navnet Svalbard?
  5. Er det gruvedrift på Svalbard?
  6. Hvor bor folk på Svalbard?
  7. Hvorfor er Svalbard norsk?
  8. Hvilket språk snakker de på Svalbard?
  9. Er det lov å reise til Svalbard?
  10. Hvor mange km2 er Svalbard?

Er Svalbard en kommune?

Selv om Svalbard er en del av Kongeriket Norge, har det verken status som fylke, kommune eller eget valgdistrikt.

Er Svalbard norsk territorium?

Longyearbyen er administrasjonssenter for øygruppen. ... februar 1920 anerkjenner norsk suverenitet, og med Svalbardloven av 1925 ble øygruppen en fullstendig del av kongeriket Norge. Grunnlaget for innlemmelsen av Svalbard i Norge var de mangeårige ekspedisjonene til øygruppen ledet av Adolf Hoel.

Er Spitsbergen og Svalbard det samme?

Spitsbergen er Svalbards største øy med et areal på 37 673 kvadratkilometer. Den er også Norges største øy og blant de 40 største øyene i verden.

Hva betyr navnet Svalbard?

Navnet på stedet betyr 'spekkbyen', direkte oversatt fra nederlandsk. Foto: Harald Faste Aas / Norsk Polarinstitutt. Øygruppa Svalbard ligger i det høyarktiske området mellom 74° og 81° nord og 10° og 35° øst. To tredjedeler av øyriket er dekket av is og snø året rundt.

Er det gruvedrift på Svalbard?

140 personer jobber i gruveselskapet Store Norske på Svalbard. Gruve 7 i Adventdalen er den eneste norske kullgruva som fortsatt er i drift. Dypt inne i fjellet ved Longyearbyen på Svalbard sitter en gruvearbeider på kne.

Hvor bor folk på Svalbard?

Bare 1300 km fra Nordpolen kan du besøke verdens nordligste bysamfunn, Longyearbyen. I denne vesle, arktiske metropolen bor det flest nordmenn, men også innbyggere fra rundt 50 andre nasjoner. Felles for de 2100 innbyggerne er at vi kaller dette stedet for vårt «hjem» og samholdet blant innbyggerne er sterkt.

Hvorfor er Svalbard norsk?

Svalbards historie går tilbake til 1596, da nederlenderen Willem Barentsz oppdaget Spitsbergen. ... Svalbard var lenge terra nullius, ingenmannsland, men ved Svalbardtraktaten av 9. februar 1920 ble overhøyheten over Svalbard tilkjent Norge.

Hvilket språk snakker de på Svalbard?

Svalbard

HovudstadLongyearbyen
Offisielt språkNorsk
Areal - % vatn61 022 km²
Folketal - totalt - folketettleikca. 2 394 ([[2011]]) ca. 0,05/km²
VerdsdelEuropa

Er det lov å reise til Svalbard?

Norge og Svalbard er åpent for reisende fra flere land innen EØS-området og Schengen med tilstrekkelig lav smittespredning. Se full oppdatert oversikt over hvilke land dette gjelder på FHI sine nettsider her. Kartet under viser områder som er omfattet av karantene ved innreise til Norge fra 20. desember 2021.

Hvor mange km2 er Svalbard?

61 045 km² Svalbard/Area