:

Måste man följa säker vatten?

Innehållsförteckning:

  1. Måste man följa säker vatten?
  2. Vad är Säker Vatten intyg?
  3. Vad ska en VVS produkt uppfylla för att klara samhällets krav?
  4. Vilka har tagit fram branschreglerna till Säker Vatten?
  5. Måste man bygga enligt Säker Vatten?
  6. Vilka har Säker Vatten?
  7. Är Säker Vatten ett krav för att bedriva ett VVS-företag?

Måste man följa säker vatten?

Det finns idag inget måste för VVS-företag att vara auktoriserade enligt Säker Vatten, eller ens följa branschreglerna. VVS-företag måste följa BBR, där anges funktionskrav för VVS-installationer. Enligt ett skriftligt åtagande förbundit sig att följa branschreglerna.

Vad är Säker Vatten intyg?

Intyg om Säker Vatteninstallation Ett auktoriserat VVS-företag ska alltid lämna ett intyg till beställaren. Intyget visar att den installation företaget gjort är utförd enligt branschreglerna. ... Det är endast det auktoriserade VVS-företaget som utfört arbetet som kan utfärda intyg om Säker Vatteninstallation.

Vad ska en VVS produkt uppfylla för att klara samhällets krav?

Produkter ska vara identifierbara genom märkning på produkten eller, där detta inte är möjligt, på produktens förpackning.

  • System och komponenter. ...
  • Särskilda branschkrav. ...
  • Rör-i-rör-system. ...
  • Presskopplingar. ...
  • Väggnära golvbrunnar och väggbrunnar. ...
  • Mässingskomponenter.

Vilka har tagit fram branschreglerna till Säker Vatten?

Branschregler Säker Vatteninstallation är framtagna av VVS-företag, VVS-konsulter, branschorganisationer, experter från högskolor, myndigheter, försäkringsbolag, byggföretag och leverantörer av VVS-produkter.

Måste man bygga enligt Säker Vatten?

De måste vara projekterade och utförda på rätt sätt för att ge användaren hälsosamma och säkra installationer. Målet med branschreglerna är att auktoriserade VVS-företag ska kunna göra installationer utan risk för vattenskador, legionellatillväxt, brännskador och förgiftning.

Vilka har Säker Vatten?

Alla VVS-montörer, arbetsledare och lärlingar som arbetar med VVS-installationer och är anställda på ett auktoriserat VVS-företag ska ha branschlegitimation.

Är Säker Vatten ett krav för att bedriva ett VVS-företag?

En auktorisation betyder att företaget uppfyller krav enligt Säker Vatten, utför VVS-installationerna enligt branschregler Säker Vatteninstallation, samt skriver intyg för varje installation. Endast auktoriserade företag får använda Säker Vattens logotyp och skriva ut Säker Vatten-intyg.