:

Vad kostar det att anlita en släktforskare?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att anlita en släktforskare?
  2. Hur ska jag börja om jag vill släktforska?
  3. Hur presentera släktforskning?
  4. Hur hittar jag min släkt?
  5. Kan man köpa släktforskning?
  6. Är det svårt att släktforska?
  7. Var släktforskar man bäst?
  8. Hur bygger man upp ett släktträd?
  9. Vad heter mina släktingar?

Vad kostar det att anlita en släktforskare?

Utökad forskning i andra arkiv, t ex sjömansforskning, soldatforskning, bouppteckningar, mantalslängder, historiska kartor mm: 600 kr/timme. Kontroller av tidigare forskning, t ex för att hitta källor och rätta eventuella fel: 600 kr/timme.

Hur ska jag börja om jag vill släktforska?

För att börja släktforska behöver du tillgång till kyrkböcker, och nuförtiden kommer man alltså åt dem från sin egen dator. Det finns flera olika aktörer på marknaden som har digitaliserade kyrkböcker (se faktaruta). De finns också tillgängliga via många biblioteks datorer och på landsarkiven.

Hur presentera släktforskning?

Hur du organiserar och sammanställer släktforskningen I princip finns det två sätt att hålla ordning på sin forskning, 1) den gamla hederliga pappersmetoden, eller 2) dataprogram.

Hur hittar jag min släkt?

Gratis databaser:

  1. Riksarkivet. digitala forskarsalen. ...
  2. Family Search. familysearch.org. ...
  3. My Heritage, Ancestry. www.myheritage.se, www.ancestry.se. ...
  4. Rötter. ...
  5. Centrala Soldatregistret. ...
  6. Personerna som finns med i basen ska vara antagna som soldater mellan åren . ...
  7. Demografisk Databas Södra Sverige. ...
  8. Båtmansregistret Blekinge.

Kan man köpa släktforskning?

Inom Genealogiska Föreningen utför vi släktforskning inom Sverige åt kunder över hela världen. Gruppen uppdragsforskare har stor erfarenhet av släktforskning. Ni är alla välkomna med er fråga, både medlemmar och icke medlemmar.

Är det svårt att släktforska?

Om du vill börja släktforska är det viktigt att ta reda på när dina föräldrar (eller mor- och farföräldrar) föddes, när de gifte sig eller dog. Det är också en fördel att veta vilken församling de då tillhörde. Har man dessa uppgifter går det lättare att komma vidare i släkthistorien.

Var släktforskar man bäst?

Bäst på den delen är Myheritage och Ancestry, men det krävs ett års- respektive månadsabonnemang för att få tillgång till alla tjänster och hjälpmedel. Om du vill släktforska utan att behöva betala för dna-matchningar och andra hjälpmedel kan du använda Riksarkivets digitala arkiv och databaser.

Hur bygger man upp ett släktträd?

Upplägget är enkelt. Du behöver bara fylla i ditt eget namn och sedan komplettera med barn, syskon, föräldrar, kusiner, far- och morföräldrar – och andra släktingar som du känner till. Om du vill kan du lägga till födelse- och dödsdag, fotografier och annat som gör ditt släktträd mer fullmatat.

Vad heter mina släktingar?

Släktforskning är väldigt populärt och Riksarkivet har det mesta att erbjuda för släktforskare - börja släktforska med grundläggande råd från oss. I våra arkiv finns uppgifter om vem som har fötts och dött, gift sig, flyttat eller deltagit i husförhör.